'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasının ödül töreni düzenlendi

Üç ayların başlangıcı Regaib Kandili münasebetiyle Antakya Kültürlerarası Diyalog Derneği (AKADİM) organizasyonuyla Özel Nureddin Zengi Koleji bahçesinde açık havada Peygamber Yolu Derneği’nin 'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasının ödül...

Google Haberlere Abone ol
'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasının ödül töreni düzenlendi

Üç ayların başlangıcı Regaib Kandili münasebetiyle Antakya Kültürlerarası Diyalog Derneği (AKADİM) organizasyonuyla Özel Nureddin Zengi Koleji bahçesinde açık havada Peygamber Yolu Derneği’nin 'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasının ödül töreni düzenlendi.

Programı Samanyolu Televizyonu ekranlarından tanıdığımız sunucu Asım Yıldırım sundu. Allah Resulu Hz. Muhammed (SAV) hayatından kesitler sunan Asım Yıldırım, izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Efendimize salatu selam getirmenin önemi üzerinde durulduğu programda, Allah Resulu'nün adının anıldığı yere teşrif edeceğini aktaran sunucu Yıldırım, izleyicileri bolca salatü selam getirmeye davet etti. Yaman Dede'nin şiiriyle izleyicilere seslenen sunucu Asım Yıldırım, “O'nu ne kadar tanıyoruz. İman ettiğimizi söylüyoruz. O'nu tanımazsak O'na nasıl iman etmiş oluruz? Böyle diyen birine şöyle bir soru sormak icap ediyor. İman eden böyle mi yaşar? Allah'a öyle inanmalı, öyle inanmalı ki acabasız imanımız olmalı. Biz yeteri kadar iman etmiyoruz. Yaman Dede'nin beyitinde belirttiği gibi yanmıyoruz. Seven sevdiğine tabi olur. Aşıkta, maşukunun yolunda olur.“ dedi.

Gecede Özel Zengi Koleji Ortaokul öğrencisinin okuduğu Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'nin 'Keşke aşkınla oturup, aşkınla kalksam' şiiri duygusal anlar yaşattı. Kandil gecesi programında barkovizyondan 'Allah Resulunun adı, güneşin doğup battığı her yere ulaştırılacaktır' müjdeli haberi Hocaefendi’nin, 'Nam-ı Celili Muhammedi' yorumuyla davetlilere izlettirildi. Musa Esat Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti, Naatı şerifler ve Asım Yıldırım'ın şiirleriyle devam eden program ödül töreniyle son buldu.

Hatay'da 35 bin kişinin Herkes O'nu Okuyor yarışmasına girdiğini ifade eden AKADİM Başkanı İsa Aydın yarışmadaki amaçlarını "Birincisi Gönül Tahtımızın Eşsiz Sultanı Efendimiz (S.A.V.)’in hayatının bilinmesi, örnek ahlakının öğrenilerek hayatımıza aksettirilmesi. İnsanları, Efendimizin hayatını sadece kronolojik bir bilgiden ziyade ticaret, aile, arkadaşlarıyla ilişkileri, düşmanlarına karşı davranışı, gayri Müslimlerle olan diyaloğu, hoşgörüsü, toleransı kısaca bütün sünnet ve hadislerini öğretmeye yöneltmek istedik. İkinci gayemiz ise kitap okumaya olan ilginin artırılması ve alışkanlığının geliştirilmesidir.” diye konuştu. AKADİM Başkanı Aydın, yarışmada dereceye giren yarışmacıların ödüllerine ve sponsor olan işadamlarına teşekkür etti.

Herkes O'nu Okuyor yarışmasında dereceye girenlere saat, bisiklet, I-pad, dizüstü bilgisayar ve birincilere de umre ödülü takdim edildi. Programa Saadet Partisi İl Başkanı Necmettin Çalışkan, Fem Dersaneleri Genel Müdürü Zekeriya Bilen, Özel Zengi Koleji Genel Müdürü Feyzullah Yağız ve çok sayıda davetli katıldı. CİHAN

Yorumlar