Herkes O'nu Okuyor yarışmasının finalleri yapıldı

Fahr–i Kâinat Hz. Muhammed (SAV)'in hayatının daha iyi öğrenilmesini ve günlük hayatta da örnek alınmasını amacıyla yurt çapında düzenlenen "Herkes O’nu Okuyor" isimli yarışmada sona gelindi.

Google Haberlere Abone ol
Herkes O'nu Okuyor yarışmasının finalleri yapıldı

Fahr–i Kâinat Hz. Muhammed (SAV)'in hayatının daha iyi öğrenilmesini ve günlük hayatta da örnek alınmasını amacıyla yurt çapında düzenlenen "Herkes O’nu Okuyor" isimli yarışmada sona gelindi. Ege Bölgesi’ndeki illerde de dereceye giren 226 kişi İzmir’de ter döktü. Sınavda ilk üçe girenler umreyle ödüllendirilecek.

Ege Bölgesi final sınavı, Kemalpaşa ilçesinde ortaokul, lise ve yetişkin olarak üç kategoride yapıldı. Ortaokul seviyesindekilere 50, lise seviyesindekilere 60, yetişkinlere 70 soru soruldu. Aydın birincisi olan kızı Fatma Cömert’i sınav için İzmir’e getiren Muhammed Cömert, “Çok çalıştı, Aydın’da birinci oldu. İnşallah kendisinden Türkiye derecesi bekliyoruz. Peygamber Efendimiz'i çok seviyor ve Hocaefendi’ye sürekli dua ediyor.” dedi. Yürüme problemi olan kızının daha önce çok istemesine rağmen umreye gidemediğini söyledi. İzmir’deki sınavda dereceye giren Fatma Nur Uzun’un babası Hüseyin Uzun ise, “Kızım daha önce İzmir Müftülüğü tarafından yazın yapılan yarışmada dereceye girmiş ancak umreyi kaçırmıştı. Bu sefer inşallah umreyi kazanacak. Bir aydır gece gündüz çalıştı, Peygamber Efendimiz'in hayatını geniş çapta okudu. Kızımdan birincilik bekliyorum, inşallah Ravza’ya beraber gideriz.” şeklinde konuştu. Uzun, kızının bu yarışmayı kazandıktan sonra Akhisar Hilâliye Kur'ân Kursu’nda hafızlık yapacağını da ifade etti. Oğlunun çok çalışıp kitabı dört beş defa okuyarak Manisa birincisi olduğunu aktaran bir anne de Türkiye derecesi için kendisine güvendiğini dile getirdi.

Üç kategorideki sınavlarda Türkiye birincisi olanlar üç, ikinciler iki, üçüncüler ise bir kişilik umre kazanacak. Ödüller, yarın İstanbul’da düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. CİHAN

Yorumlar