‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasında hedef 20 bin

Sivas’ta düzenlenecek olan 'Herkes O’nu Okuyor' kitap okuma yarışmasına 20 bin katılımın olması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasında hedef 20 bin

Sivas’ta düzenlenecek olan 'Herkes O’nu Okuyor' kitap okuma yarışmasına 20 bin katılımın olması bekleniyor. Eğitimciler Derneği Başkanı Murat Türkyılmaz, geçtiğimiz yıl yarışmaya 11 bin kişinin katıldığını belirterek, “Sivaslıların, Efendimiz'e (sas) olan sevgisini bu yıl fazlasıyla göstereceklerine inanıyor ve bu yıl en az 20 bin civarında bir katılım olmasını bekliyoruz.” dedi.

Kâinatın Efendisi Hz. Muhammed’i (sas) daha iyi anlamak amacıyla ülke genelinde ‘Kaybedeni olmayan yarışma’ sloganıyla düzenlenen yarışmaya Sivas’tan rekor katılım bekleniyor. Peygamber Efendimiz’in (sas) hayatını daha iyi tanımak için düzenlenen yarışma ortaokul, lise ve yetişkin olmak üzere 3 ayrı kategoride gerçekleştirilecek. Yarışmada en büyük ödül umre seyahati olacak. Peygamber sevdalıları 24 Mart'a kadar başvuru yapabilecek.

“O’NUN KUŞATICI İKLİMİNE İHTİYACIMIZ VAR”

Sivas Eğitimciler Derneği Başkanı Murat Türkyılmaz, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, kuruldukları 2007 yılından itibaren Sivas’ın kültür hayatına katkı sunmaya çalıştıklarını söyledi. 6 yıldır geleneksel kitap okuma yarışması yaptıklarını anlatan Türkyılmaz, şöyle devam etti:

“Bunun yanında, geçen yıl başladığımız ve üzerinde özenle durduğumuz, gerçekten de Sivas adına güzel bir başarı elde ettiğimiz ‘Sivas O’nu Okuyor’ adıyla Peygamber Efendimiz'in (sas) hayatını okuma ve anlama yarışmasının 2.'sini gerçekleştiriyoruz. Efendimiz'in (sas) o rahmet içeren ve bütün insanlığı kuşatan ve kucaklayan iklimine ihtiyacımız olduğu bugünlerde Efendimiz'i (sas) daha iyi anlama ve O'nu (sas) daha iyi bilme adına düzenlediğimiz 'Herkes O’nu Okuyor' kitap okuma yarışmasını başlatmış bulunuyoruz.”

Geçen yıl yaptıkları yarışmada Sivas’tan 11 bin civarında bir katılım olduğunu aktaran Murat Türkyılmaz, “Biz Sivaslıların, Efendimiz'e (sas) olan sevgisini bu yıl fazlasıyla göstereceklerine inanıyor ve bu yıl en az 20 bin civarında bir katılım olmasını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

“24 MART’A KADAR MÜRACAAT EDİLEBİLİR”

Dernek Başkanı Türkyılmaz, yarışmada her yaş grubuna hitap ettiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Yarışmayı 3 kategoride gerçekleştireceğiz. Ortaokul 5, 6 ve 7. sınıf lise 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri ve yetişkin kategorisinde ortaokul, lise ve üniversite eğitiminin dışında kalan herhangi meslek grubuna dahil olan veya olmayan, ister çalışan ister çalışmayan ve yaş sınırı olmayan bütün Sivaslı hemşehrilerimiz bu yarışmaya katılabilir. Yarışma, Sivas merkez ve yeterli sayıya ulaşılması halinde ilçelerinde de düzenlenecek. Yarışmaya, 24 Mart’a kadar müracaatlar devam edecek. Yarışmaya ‘herkesonuokuyor.com’ internet adresinden müracaat edilebileceği gibi Sivas Eğitimciler Derneği’ne ve NT Kitap Kırtasiye mağazasına da müracaat edilebilir.”

KAYBEDENİ OLAMAYAN YARIŞMA

Kaybedeni olmayan yarışma için ortaokul öğrencilerinin Rahime Kaya’nın ‘Hazreti Muhammed’ adlı kitabını, lise öğrencilerinin Reşit Haylamaz’ın ‘Efendimiz’ kitabını, yetişkinlerin ise Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’nin ‘Sonsuz Nur’ kitabını okuyacağını ve teste tabi tutulacağını anlatan Murat Türkyılmaz, “Yarışmanın büyük ödülü umre olacak. Sivas’tan yarışmaya katılan 4 kişi umre ödülü kazanacak. Efendimiz'i (sas) okumuş olmanın hediyesini almış olacaklar. Sloganı da 'Kaybedeni olmayan bir yarışma' olması. Yarışmada sıralamaya girememiş olabiliriz. Ama Efendimiz'in (sas) hayatını okumak ve öğrenmek adına belki de daha çok şey kazanmış olacağız. Yarışma, tek sınavlı olmayacak, 31 Mart 2014-12 Nisan 2014 tarihleri arasında herhangi bir seans tercih edilebilecek. Efendimiz’in (sas) kuşatıcı iklimini, Sivaslılar olarak O’nun (sas) hayatını okuyarak ve anlayarak yeteri kadar değerlendireceğini ümit ediyoruz.”

CİHAN

Yorumlar