‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasında Hatay'da hedef 100 bin kişiye ulaşmak

Hatay’da 'Herkes O’nu Okuyor' kitap okuma yarışmasına 100 bin katılımın olması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasında Hatay'da hedef 100 bin kişiye ulaşmak

Hatay’da 'Herkes O’nu Okuyor' kitap okuma yarışmasına 100 bin katılımın olması bekleniyor.

Kâinatın Efendisi Hz. Muhammed (sas)’i daha iyi anlamak amacıyla ülke genelinde ‘kaybedeni olmayan yarışma’ sloganıyla düzenlenen yarışmaya Hatay’dan rekor katılım bekleniyor. Peygamber Efendimizin (sas) hayatını daha iyi tanımak için düzenlenen yarışma ortaokul, lise ve yetişkin olmak üzere 3 ayrı kategoride gerçekleştirilecek. Yarışmada en büyük ödül umre seyahati olacak. Peygamber sevdalıları 24 Mart'a kadar başvuru yapabilecek.

Kuruldukları günden itibaren Hatay’ın kültür hayatına katkı sunmaya çalıştıklarını söyleyen NT Hatay Şube Müdürü Uğur Yüksel, “Herkes O’nu Okuyor” kampanyasına destek verdiklerini söyledi. Efendimizin(sas) rahmet içeren, bütün insanlığı kuşatan ve kucaklayan iklimine ihtiyaç olduğunu aktaran Yüksel, Efendimizi daha iyi anlama ve O'nu (sas) daha iyi bilme adına düzenlenen kitap okuma yarışmasını başlatan Peygamber Yolu Derneği’nin Hatay ayağını temsil eden Antakya Kültürlerarası Diyalog Derneği’ne teşekkür etti. Yüksel, “Hataylıların, Efendimize (sas) olan sevgisini bu yıl fazlasıyla göstereceklerine inanıyoruz. Hedeflenen 100 bin katılımcının yarışmaya iştirak edeceğini ümit ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaybedeni olmayan yarışma için ortaokul öğrencilerinin Rahime Kaya’nın ‘Hazreti Muhammed’ adlı kitabını, lise öğrencilerinin Reşit Haylamaz’ın ‘Efendimiz’ kitabını, yetişkinlerin ise Fethullah Gülen Hocaefendi’nin ‘Sonsuz Nur’ kitabını okuduğunu ve bu kitaplardan teste tabi tutulacağını anlatan Uğur Yüksel, “Yarışmada sıralamaya girememiş olabilirsiniz. Ama Efendimizin (sas) hayatını okumak ve öğrenmek adına belki de daha çok şey kazanmış olacağız. Efendimizin kuşatıcı iklimini, Hataylılar olarak O’nun (sas) hayatını okuyarak ve anlayarak yeteri kadar değerlendireceğini ümit ediyoruz.” dedi.

Yarışmaya başvurular 24 Mart’a www.herkesonuokuyor.com internet adresinden yapılabilecek.
CİHAN

Yorumlar