'Herkes O’nu Okuyor' yarışmasına Midyat’ta yoğun ilgi

Hz. Muhammed'i (sas) daha iyi tanımak ve tanıtmak için yola çıkan Peygamber Yolu Derneği’nin düzenlediği 'Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasının heyecanı Mardin’in Midyat ilçesinde de yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
'Herkes O’nu Okuyor' yarışmasına Midyat’ta yoğun ilgi

Hz. Muhammed'i (sas) daha iyi tanımak ve tanıtmak için yola çıkan Peygamber Yolu Derneği’nin düzenlediği 'Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasının heyecanı Mardin’in Midyat ilçesinde de yaşandı. Midyat'ta sınava yoğun bir katılım oldu.
Özel Mehmet Nezih Erdem İlkokulu’nda 7'den 77'ye herkesin yoğun ilgi gösterdiği yarışma 3 ayrı kategoride yapıldı. Ortaokul çocukları için Rahime Kaya’nın ’Efendiler Efendisi Hazreti Muhammed’, lise öğrencileri için Reşit Haylamaz’ın 'Efendimiz’ kitabı ve yetişkinler için ise Fethullah Gülen Hocaefendi’nin 'Sonsuz Nur’ serisinden dereceye girenlere farklı hediyeler verilecek, ortak sınav sonucuna göre kazanan kişiler Umre seyahati ile ödüllendirilecek.
Midyat Aktif Öğretmenler Derneği'nin (MİAD) ev sahipliğinde yapılan sınava yaklaşık 4 bin kişi katılırken, vatandaşların yoğun ilgi göstermesinden dolayı dernek başkanı Hasan Çelik, katılımcılara teşekkür etti.
Sınava katılan vatandaşlardan Mesut Sancar, “Gerçekten de kaybedeni olmayan çok anlamlı bir yarışma. Bu yarışma ile çoğu insanın Peygamber Efendimizi (sav) daha yakından tanıma imkanı bulduklarına inanıyorum. Sonsuz Nur'da Efendimiz'i(sav) tüm boyutları ile sosyal hayatın içerisine girebilecek tarzda bize örnek olacak şekilde anlatılıyor. Bundan sonra çocuklarımıza okumayı sevdirmek için biz de severek kitap okumaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar