'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasına görme engelliler de katılabiliyor

Peygamber Efendimiz'i (sas) daha iyi tanımak ve tanıtmak için yola çıkan Peygamber Yolu Derneği, 'Herkes O'nu Okuyor' yarışması düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasına görme engelliler de katılabiliyor

Peygamber Efendimiz'i (sas) daha iyi tanımak ve tanıtmak için yola çıkan Peygamber Yolu Derneği, 'Herkes O'nu Okuyor' yarışması düzenledi. Yarışma için müracaatlar alınmaya başlandı. Yarışmaya görme engelliler de kabul ediliyor.

Görme engelliler, belirlenen kitapları sesli olarak dinleme imkanına kavuşturuldu. Engelliler, özel sınıflar ve görevliler nezaretinde sınava girecek. Görme engelli Çağatay Aksöz, ilk müracaatı yapanlar arasında yer aldı.

Kılıçaslan Eğitim Vakfı Yetkilisi ve 'Herkes O'nu Okuyor' kampanyası Kayseri il koordinatörü Mehmet Alauddin İslamoğlu, yarışmaya şu ana kadar 10 binin üzerinde başvuru geldiğini, Kayseri'deki hedefin 100 bin kişi olduğunu söyledi. Görme engellilerden de yarışmaya katılmak istediklerini belirten İslamoğlu, “Şimdi onlar için hazırlanan sesli kitaplar aracılıyla sınava hazırlanmalarına imkan sağlanacak. Çağatay Bey de bu yarışmaya müracaat eden arkadaşımız. Görme engelli arkadaşlarımız, ayrı bir seansta özel olarak ayarlanan sınıflarda sınava girecek. Kendilerine iki kişi nezaret edecek. Biri soruları okuyacak ve işaretlenmesi sağlanacak. Görme engelli kardeşlerimize de her türlü kolaylık sağlanacak. Şu an okunacak olan Efendimiz’in hayatıyla ilgili kitaplarımız internette sesli olarak mevcut. Yine sesli kitap aracılıyla dinlenme imkanı olacaktır. Talep üzerine açılan bu müracaatlarımız yine devam edecek. ” dedi.

BU TÜR ETKİNLİKLERDE YER ALMAK İSTİYORUZ

Görme engelli Çağatay Aksöz, bu yarışmanın kaybedeninin olmayacağını ifade ederek, “Bu çalışma içerisinde engellilerin olması bizler için çok önemli. Biz toplumda ayrımcılık istemiyoruz. Normal insanlara verilen imkanların sağlanmasını istiyoruz. Sadece alt yapı olarak sağlanacak fiziki imkanlar bize kolaylık sağlayacaktır. Toplumla iç içe bu tür etkinliklerde yer almak istiyoruz. Herkes O’nu Okuyor kampanyasında bizlere yer verilmesi, bizlere imkan verilmesi çok önemli, mutluyuz.” diye konuştu.

TELEFONLA DA MÜRACAAT EDİLEBİLİR

'Herkes O'nu Okuyor' kampanyası Kayseri il koordinatörü Mehmet Alauddin İslamoğlu, Kayseri'deki insanların başvuruda bulunabilecekleri ve bilgi alabilecekleri büronun, Erciyes Kartal ve Kızılay Hastanesi yanında bulunan Kınaş Sirius İş Merkezi'nin zemin katında açıldığını hatırlattı. İslamoğlu, bu merkezde müracaatların yanı sıra bazı etkinlikler düzenleneceğini belirterek, "Şu an merkezimizde Efendimiz'in (sas) sakal-ı şeriflerini ziyarete açtık. İnsanlarımız, 29 Ocak Çarşamba gününden itibaren burada sakal-ı şerifleri ziyaret edebilecekler." diye konuştu.

3 KATEGORİLERDE YAPILACAK SINAVDA HEDİYELER VAR

Kampanya çerçevesinde ortaokul, lise ve yetişkinler için 3 ayrı kategoride belirlenen kitaplar okunacak. Ortaokul öğrencileri Rahime Kaya'nın 'Efendiler Efendisi Hazreti Muhammed', liseliler Reşit Haylamaz'ın 'Muhtasar Efendimiz' kitabını, yetişkinler ise Fethullah Gülen Hocaefendi'nin 'Sonsuz Nur' serisini okuyacak. 7 Ocak-24 Mart arasında bu kitapları okuyan herkes sınava tabi tutulacak. Sınavların kategori birincileri çeşitli ödüller alacak. 24 Mart tarihine kadar herkesin başvurabileceği bu kampanyanın talihlileri, ödüllerini Kutlu Doğum Haftası'nda yapılacak büyük programda alacak. Herkes, herkesonuokuyor.com'dan kategorilere göre uygun başvuru yapabiliyor. Kayseri'den müracaat etmek isteyenler 220 16 00-01 numaralı telefonlardan bilgi alarak başvuruda bulunabiliyor.
CİHAN

Yorumlar