'Herkes O'nu okuyor' yarışması Turhal'da 30 seansta yapıldı

Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed’i (sav) tanımak ve tanıtmak için düzenlenen ‘Herkes O’nu okuyor’ isimli bilgi yarışması Tokat’ın Turhal ilçesinde halkın geniş katılımıyla yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
'Herkes O'nu okuyor' yarışması Turhal'da 30 seansta yapıldı

Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed’i (sav) tanımak ve tanıtmak için düzenlenen ‘Herkes O’nu okuyor’ isimli bilgi yarışması Tokat’ın Turhal ilçesinde halkın geniş katılımıyla yapıldı.

Turhal Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği(TEYDER) tarafından organize edilen yarışma, dernek binası, Fem Dershanesi, Özel Yıldırım Koleji ve Yüzbaşıoğlu Dinlenme Tesislerinde yapıldı. Yetkililer, 30 seans şeklinde yapılan bilgi yarışmasının oldukça çekişmeli, eğlenceli ve heyecanlı geçtiğini kaydetti. Beklentinin üzerinde ilgi ve katılımın olduğunu açıklayan TEYDER Başkanı Uğur Fidan, yoğun katılımdan duydukları memnuniyeti dile getirerek ilçe halkına teşekkür etti. Her Müslüman’ın öncelikli görevinin Hz. Peygamberi tanımak ve tanıtmak olduğunu ifade eden Başkan Uğur Fidan, halkın yoğun ilgisi karşısında dernek üyeleri olarak duygulandıklarını anlattı.

Hz. Peygamberin hayatının sürekli olarak okunup ve okutulması gerektiğinin altını çizen Başkan Fidan, “Bize bu sınavın birçok aşamasında destek olan tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Biz dernek olarak ne yaptıysak halkımız bizleri yalnız bırakmadı. Şunu da belirtmek istiyorum. Yüzbaşıoğlu Tesisleri madem böyle hayırlı bir iş yapıyorsunuz bizim de çorbada tuzumuz olsun, bizden yer için ücret almadı. Biz dernek olarak yıl içinde bu ve benzeri birçok faaliyet içinde bulunuyoruz. Asıl gayemiz eğitim ve bilgi konusunda halkımıza ön ayak olmak onlara yardımcı olmaktır. Bu sınavın özelliği kaybedeni olmayan bir yarışma. Çünkü bu sınava giren herkes yeni bir şeyler öğrenerek ayrılıyor. Ben sınava giren herkesi kutluyor çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

Sınava giren ortopedik engelli öğrenci Ayhan Işık (15), “Çok heyecanlı ve mutluyum. İnşallah kazanırım.” derken Efendimiz isimli kitabı iki kere okuduğunu, kendisinde biraz heyecan olduğunu açıklayan 53 yaşındaki Yakup Akbaş ise, emeği geçenlere teşekkür etti. Çocuğu ile birlikte ilk defa ortak bir sınava girdiğini söyleyen Hüseyin Sarıçiçek(40), ”Çok güzel bir şey. Ne diyeyim. Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Böyle bir organizeden dolayı dernek yetkililerini kutluyorum.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar