'Herkes O'nu Okuyor' yarışması Siirt’te tanıtıldı

Siirt Eğitim Kültür Spor Bilim ve Dayanışma Derneği (SEKBİL-DER), Hz. Muhammed'i (sav) daha iyi tanımak ve tanıtmak amacıyla 'Herkes O'nu Okuyor' okuma yarışması başlattı.

Google Haberlere Abone ol
'Herkes O'nu Okuyor' yarışması Siirt’te tanıtıldı

Siirt Eğitim Kültür Spor Bilim ve Dayanışma Derneği (SEKBİL-DER), Hz. Muhammed'i (sav) daha iyi tanımak ve tanıtmak amacıyla 'Herkes O'nu Okuyor' okuma yarışması başlattı.

    Dernek binasında konu ile ilgili bilgi veren SEKBİL-DER Başkanı Ali Dutar, Peygamber Yolu Derneği'nce Türkiye genelindeki başlatılan kampanyanın, Siirt ayağını üstlendiklerini söyledi. İslam medeniyetinin vazgeçilmez prensiplerinden birinin okumak olduğunu ifade eden Dutar, "Aklın gıdası bilgi, bilginin anahtarı ise okumaktır. Bizler de Son Peygamber'in hayatını okumak, okutmak, O'na dair bilgilenmek ve bilgilendirmekle mükellefiz. O'nun hayatını, güzel ahlakını, barışçıl kişiliğini, yaptıklarını, İslam'ı yayma çabaları sırasında yaşadığı zorlukları, sabrını ve yolunu gerekenden daha az biliyoruz. Huzurlu bir yaşam için yetişen yeni nesillerin ve biz yetişkinlerin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in hayatını doğru ve iyi bilmesi gerekir.” şeklinde konuştu.

    Yarışmanın, ortaokul, lise öğrencileri ve yetişkinler için 3 ayrı kategoride düzenleneceğini belirten Dutar, ödüllü olarak düzenlenecek olan 'Herkes O'nu Okuyor' kampanyasına Siirt'in de büyük ilgi göstermesini beklediklerini söyledi. Dutar, “Türkiye genelinde bin 400 umre gezisi olmak üzere binlerce sürpriz hediyeler dağıtılacak. Yani kaybedeni olmayan bu yarışma ile sınavlar 31 Mart ile 12 Nisan tarihleri arasında Siirt'te yapılacak. Ödüllendirmenin birinci ayağı ilimizde yapılacak ve toplamda 63 ödül dağıtılacak. Yarışmada Siirt'te dereceye girenlere 2 umre seyahati, 2 iPad, 3 akıllı telefon, 4 notebook, 11 tablet bilgisayar, 11 bisiklet ve 30 kol saati ödül olarak verilecektir. İl derecesini alanlar ikinci aşama sınavlarına katılıp Türkiye birinciliği için yarışacaklardır." ifadelerini kullandı.

    Dutay, Siirt Eğitim Kültür Spor ve Bilim Derneği olarak 7'den 70'e tüm Siirt halkının Efendiler Efendisini (sav) okumaya davet ettiklerini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar