'Herkes O'nu Okuyor' yarışması Malatya'da tanıtılıyor

Malatya Eğitimciler Derneği (MEDER), Peygamber Yolu Derneği'nin Türkiye genelinde düzenlediği 'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasını tanıtmak amacıyla Malatya kent merkezinde stant açtı.

Google Haberlere Abone ol
'Herkes O'nu Okuyor' yarışması Malatya'da tanıtılıyor

Malatya Eğitimciler Derneği (MEDER), Peygamber Yolu Derneği'nin Türkiye genelinde düzenlediği 'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasını tanıtmak amacıyla Malatya kent merkezinde stant açtı.

    Soykan Meydanı’nda açılan stantla ilgili bilgi veren MEDER Başkanı Fatih Kırgil, yaptığı konuşmada, ‘Herkes Onu Okuyor’ okuma kampanyası ile 7’den 70’e herkesin Efendimiz Hz. Muhammed’i(s.a.v) tanıyacağını ve birbirleriyle yarışacağını belirtti. Yarışmanın kaybedeni olmadığını vurgulayan Kırgil, yarışma kapsamında ortaokul, lise ve yetişkinler için 3 ayrı kategoride belirlenen kitapların okunacağını söyledi. Kampanya ile her yaştan insanın Peygamber Efendimizin hayatını okumasının hedeflendiğini ifade eden Kırgil, şöyle devam etti: "Herkes O'nu okusun ve herkes O'nu tanısın ve herkes O'nu sevsin. İnsanlar ancak tanıdığı kadar sevebilir. Sevdiğimizi söylüyoruz ama tanırsak daha fazla severiz. Sevmemiz gerektiği kadar severiz. Kaldı ki O'nu sevmek imandandır ve imanda da bir derinliğe ulaşılacağı düşünülmektedir. İşte bundan dolayı proje sayesinde kulaktan dolma bilgilerle değil de bizzat okuyarak Hz.Muhammed'i (s.a.v) daha iyi tanınacağı düşünülmektedir. 'Herkes O'nu Okuyor' sınavı ortaokul, lise ve yetişkin olmak üzere 3 ayrı kategoride 2 aşmalı olacaktır. Birinci aşama sınav Malatya'da yapılacaktır. Herkes O'nu Okuyor sınavı 12 ayrı kitapçık türünde, belirlenen günlerde ve saatlerde yapılacak. Peygamber Yolu Derneği ile Malatya Eğitimciler Derneği (MEDER) olarak yapmış olduğumuz proje gereği Malatya'da da Herkes O'nu Okuyor okuma kampanyasının yapılacağını duyurmak istedik.”

    Sınav için son başvuru tarihinin 23 Mart 2014 olduğunu anlatan Kırgil, “Yarışmaya başvuruların www.herkesonuokuyor.com internet adresinden yapılacaktır. “Üç kategoride yapılacak yarışmanın ortaokul kategorisi için Rahime Kaya’nın Efendiler Efendisi Hz. Muhammed, liseliler için Reşit Haylamaz’ın Efendimiz, yetişkinler kategorisi için de M. Fethullah Gülen’in Sonsuz Nur adlı kitaplarından sınava tabi tutulacaklardır. Başvurular 7 Ocak’ta başlamış olup 24 Mart tarihinde sona erecektir. Sınavlar 31 Mart ile 12 Nisan tarihleri arasında yapılacak. İlimizde dereceye girenlerden 5 kişiye umre, dizüstü bilgisayar, tablet bilgisayar, Iphone cep telefonu, çeyrek altın, elektronik bisiklet ve sürpriz hediyelerle 444 kişi ödüllendirileceklerdir. Sınava katılanlar bu yarışmada ki almış olduğu puan ile Türkiye derecesine girerlerse Gaziantep’te 19 Nisan 2014 tarihinde bölge geneli sınava girecekler. Bu sınavdaki dereceye girenlerin ödülleri 20 Nisan 2014 Pazar günü İstanbul'da yapılacak.” ifadelerini kullandı.

    Kırgil, yarışmayı tanıtmak amacıyla NT Mağazaları işbirliğinde kent merkezinde tanıtım stantı kurduklarını, 2 gün boyunca Malatyalılara yarışmayı tanıtacaklarını kaydetti. CİHAN

Yorumlar