'Herkes O’nu Okuyor' sınavında il birincisi oldu, rüyasında umreye gitti

Turhal Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TEYDER)'in düzenlemiş olduğu ‘Herkes O’nu okuyor’ konulu yarışmada Turhal’dan Esra Bayrak Tokat birincisi, eşi Dr.

Google Haberlere Abone ol
'Herkes O’nu Okuyor' sınavında il birincisi oldu, rüyasında umreye gitti

Turhal Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TEYDER)'in düzenlemiş olduğu ‘Herkes O’nu okuyor’ konulu yarışmada Turhal’dan Esra Bayrak Tokat birincisi, eşi Dr. Sadık Bayrak da Tokat dördüncüsü oldu. Türkiye geneli yarışmada Tokat’ı temsil etmenin mutluluk ve heyecanını yaşadıklarını belirten çift, yarışmayı düzenleyen ve emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Yarışma için bir aydır hummalı bir çalışma içine girdiğini belirten Gıda Mühendisi Esra Bayrak, Hz. Peygamber'in hayatını anlatan Sonsuz Nur isimli eseri 3 defa okuduğunu açıkladı. Sabahın erken saatlerini ve boş vakitlerini iyi değerlendirerek sınava hazırlandığını anlatan Esra Bayrak, eseri okudukça Hz. Peygambere karşı sevgisinin daha da arttığını söyledi. Bayrak, "Benim iki küçük çocuğum var. Aynı zamanda ev hanımıyım. Bir evde küçük çocuklar varken çalışmak, bir şeylere hazırlanmak oldukça zordur. Ben daha çok çocuklar uyuyunca veya sabah namazlarından sonra çalışmaya çalıştım. Arabada bile giderken Yusuf Ziya Özkan’ın Sonuz Nur’un sesli mp3’ünü dinledim. Sürekli not alarak kitapta önemli gördüğüm yerlerinin altını çizdim. Tabi Allah da nasip etti.” dedi.

"AYRACIMDAKİ KABE RESMİNE BAKARAK HAZIRLANDIM"
"Uyurken bile cep telefonundan Sonsuz Nur eserini sesli mp3'ten dinleyerek uyurdum." diyen Bayrak, rüyasında umreye gittiğini ifade etti. Bayrak, "Mp3 den sürekli Sonsuz Nur kitabını dinlerdim. Uyurken bile onunla uyurdum. Kitabımın içindeki ayracımın üzerinde Kabe’nin resmi vardı. Sürekli ona bakarak oraları hayal ederek kitabı okudum. Bu kitabı okuduğum için kendimi çok şanslı ve mutlu hissediyorum. Daha önce Peygamber Efendimiz (sav)’in hayatı ile ilgili eserler okumuştum. Fakat Hocaefendinin kaleme aldığı bu eser çok farklı. İnsan kendisini sanki olayın o zamanın içinde buluyor. Hadis-i Şerifler çok güzel tahlil edilmiş, olaylar sıfatlar üzerine ve günümüze göre yorumlanmış. Sahabe efendilerimizin hayatlarından çok etkilendim. Ben herkese arkadaşlarıma bu eseri okumalarını tavsiye ediyorum. Sınavdan önce anne ve babamın duasını da alarak sınava girdim. Sınavdan sonra annem her ün arar ve sınav sonucunu sorardı. Sonucu onlarla paylaşınca çok mutlu oldular.” dedi.

"BUNDAN SONRAKİ HEDEFİM KÜTÜB'Ü SİTTE BİTİRMEK"
Sonsuz Nur’daki hadis tahlillerini çok beğendiğinin altını çizen Bayrak, bundan sonraki hedefinin Kütüb-ü Sitte’yi bitirmek olduğunu söyleyerek şöyle devam etti: "Sonsuz Nur isimli eserde şu dikkatimi çekti. Birçok kaynaktan alıntı yapılmış uzun araştırma ve bilgilerin neticesinde bu eser yazılmış. Ve sonuç olarak şu kanaate vardım. Bu esrin Yazarı Hocaefendi, Peygamberimizi ve arkadaşlarını çok iyi biliyor ve onları çok seviyor. Allah bize de böyle bir sevgi versin.”diye konuştu. Yarışmada Tokat dördüncüsü olan Esra Bayrak’ın eşi Dr. Sadık Bayrak ise yarışmaya hazırlanırken eşi ile birlik karşılıklı olarak fikir alış verişinde bulunduklarını ve bu kitaba odaklanarak başarılı olduklarını söyledi.
Üç farklı kategoride yapılan sınavda Tokat genelinde toplamda 31 derece yaptıklarını belirten TEYDER Başkanı Uğur Fidan, başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek sınavda başarı gösteren ve sınava katılan herkese teşekkürlerini iletti.


CİHAN

Yorumlar