'Herkes O’nu Okuyor’ sınavı için engeline rağmen köyden ilçeye geldi

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı 20 km uzaklıktaki Aşağı Dolaylar köyünden engelli Hatice Gökçe ‘Herkes O’nu Okuyor’ sınavı için Simav’a geldi.

Google Haberlere Abone ol
'Herkes O’nu Okuyor’ sınavı için engeline rağmen köyden ilçeye geldi

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı 20 km uzaklıktaki Aşağı Dolaylar köyünden engelli Hatice Gökçe ‘Herkes O’nu Okuyor’ sınavı için Simav’a geldi.

Peygamber Yolu Derneği'nin düzenlediği 'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasının sınavlarına Simav’da 800 kişi katıldı. Yoğun ilginin olduğu sınavlara en dikkat çekici ismi ise Simav’a 20 km uzaklıktaki Aşağıda Dolaylar köyünden katılan engelli Hatice Gökçe oldu. Kaybedenin olmadığı sınavın şimdiye kadar girdiği sınavların en heyecanlısı olduğunu belirten engelli Hatice, böylece Peygamber Efendimiz'i (sas) hayatını okuyup, öğrenmekle en güzel ödülü aldığını vurguladı. Gökçe ”Herkes O’nu okuyor sınavı beni çok heyecanlandırdı. Hem Efendimizin(sas) hayatını çok farklı bir şekilde öğrenmiş oldum, hem de Simav’da bu sınavı hazırlayan Öğretmenler Yardımlaşma Derneğinin sıcak diyalogları ile çok mutlu oldum.” dedi.

Simav Öğretmenler Yardımlaşma Derneği Başkanı Nurullah Aydoğan ise, “Türkiye genelinde düzenlenen sınava ilçemizden yaklaşık 800 kişi girdi. Engelli Hatice Gökçe’nin durumu bir yandan bizi çok duygulandırırken, bir yanda da bu sınava herkesin ilgi göstermesi çok mutlu etti.” dedi.

‘Herkes O’nu Okuyor’ sınavına katılan Simav’lı emekli öğretmen İmdat Korkmaz ise, “Bu sınava ailemizle hazırlandık. Çocuklarımız bu sınava sabah seansında girdiler. Bunda emeği olan herkesten Allah razı olsun.” dedi.

Simav’da esnaf olduğunu belirten İsmail Toprak da “Bu sınav kaybedeni olmayan bir sınavdır. Türkiye genelinde herkes bu sınava heyecanla girmektedir. Bu sınav sayesinde Peygamber Efendimizin hayatını daha iyi öğrendim. Hiç bilmediğimiz yönlerinin farkına vardık.” dedi.

Lise kategorisinde sınava giren İlknur Fazla ise, “Daha önceleri Efendimizin hayatını okumuştum. Bu seferki okumam çok başka oldu. Sanki bir an da Tüm Türkiye’nin Efendimiz’in hayatını tek yürek gibi okuması bizleri çok duygulandırdı. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” dedi.

Öğretmenler Yardımlaşma Derneği Başkanı Nurullah Aydoğan, ‘Herkes Onu Okuyor’ sınav sonuçları açıklanma tarihinin Kutlu Doğum Haftası Programı dahilinde olacağını belirtti. CİHAN

Yorumlar