'Herkes Onu Okuyor' projesi Sinop’ta başladı

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (sas) hayatıyla ilgili kitap okumaya teşvik amacıyla düzenlenen ‘Herkes O’nu Okuyor’ projesi başladı.

Google Haberlere Abone ol
'Herkes Onu Okuyor' projesi Sinop’ta başladı

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (sas) hayatıyla ilgili kitap okumaya teşvik amacıyla düzenlenen ‘Herkes O’nu Okuyor’ projesi başladı.

Sinop Çalışanlar Derneği (ÇALIŞDER) tarafından Adabahçe salonunda sevgililer sevgilisi Peygamber Efendimiz'i (sas) anma programı düzenlendi. Peygamber Efendimiz'i (sas) daha iyi tanımak için düzenlenen program Kur'an tilaveti ile başladı. İlahiyatçı yazar Prof. Dr. Muhittin Akgül konuşmacı olarak katıldı.

ÇALIŞDER Derneği Başkanı Erkan Usta, ‘Herkes O’nu Okuyor’ adlı yarışmaya 7’den 70’e herkesin katılabileceğini belirterek, yarışmaya katılacak kişilerin en geç 23 Mart tarihine kadar müracaat etmelerini söyledi. Yarışmanın, Peygamber Efendimiz’i (sas) daha iyi tanımak için büyük bir fırsat olduğunu belirten Usta, “Merkezi İstanbul’da bulunan Peygamber Yolu Derneği, Türkiye çapında 'Herkes O’nu Okuyor' yarışması düzenlemiştir. Bu yarışmanın Sinop’taki organizesini Sinop Çalışanlar Derneği yapmaktadır. Bu yarışmanın amacı, Peygamberimiz'i (sas) tanımak, O’nun (sas) hayatı ile bütün insanlığın O’na (sas) daha çok ihtiyacı vardır. Yarışmaya müracaatlar, internet üzerinden olacaktır. Müracaatlar, 23 Mart’ta sona erecek." diye konuştu.

Programa katılan İlahiyatçı yazar Prof. Dr. Muhittin Akgül, konuşmasında, “Doğumlar vardır, sadece bir haneyi ilgilendirir. Doğumlar vardır, sadece mahalleyi ilgilendirir. Doğumlar vardır, sadece bir ülkeyi ilgilendirir ama öyle doğumlar vardır ki bütün bir kainatı ilgilendirir. İşte bütün kainatı ilgilendiren doğum, Hz. Muhammed'in (sas) doğumudur.” diye ifade etti. Akgül, Hz. Peygamber'in (sas) sadece bir ırka değil, bütün bir kainata gönderildiğini vurguladı. Kâinata bir ağaç nazarıyla bakıldığında, o ağaç üzerindeki en tatlı, en verimli, en lezzetli, en mükemmel meyvenin Hz. Muhammed (sas) olduğunun görüldüğünü belirten Akgül, “Kainata bir saray nazarıyla baktığımızda ise o sarayı bize gezdiren, niçin inşa edildiğini bize detaylı bir şekilde anlatan, yanıltmayan, şaşırtmayan rehberin de yine Hz. Muhammed (sas) olduğunu görürüz. Ayrıca, kainata bir bahçe gibi bakarsak Efendimiz (sas), o bahçenin en güzel gülüdür.” diye konuştu. Peygamber Efendimiz'in (sas) herkesin peygamberi olduğunu ve herkesin O'nun (sas) bir yönünü örnek alabileceğini belirten Prof. Akgül, bazı batılı araştırmacıların bile O'nun (sas) bütün insanlığa peygamber olarak gönderildiğini kabul ettiğine dikkat çekti. En dikkat çekici yönünün sadakat ve doğruluk olduğunu, karanlıklardan geçildiği şu günlerde Peygamber yoluyla yeniden kardeşliğin tesis edilebileceğini vurguladı.

Akgül, şunları kaydetti: “Peygamberimiz’in (sas) sadece hayatını okumakla değil, sadece bilmekle değil, sadece övmekle değil, okuduklarımızı hayatımıza geçirmek gerekir. Rabbim yeniden gözlerimizi açsın, zihinlerimize berraklık versin, içimizi ve dışımızı bir yapmak suretiyle Sadık Peygamber, Doğru Peygamber, Kutlu Doğum Peygamberi arkasında, Peygamber yolunun yolcuları olarak bizleri birleştirsin, bir ve beraber yapsın. Birliğimizi yeniden muhafaza etsin.”

Bu arada, Türkiye genelinde düzenlenecek “Herkes O'nu Okuyor” yarışmasıyla ilgili bilgi de veren Muhittin Akgül, “Bu yarışmayla hedef, milyonlara O'nun (sas) hayatını okutmak ve tanıtmaktır. Hz. Muhammed'in (sas) örnek hayatını öğrenmek ve öğretmek gayesiyle Efendimiz (sas) ile ilgili kitapların okunmasını teşvik etmek ve bu kitaplar üzerinden yapılacak sınavlarda kazananları ödüllendirmektir. Konferansın sonunda Prof. Akgül’e Sinop tekne modeli takdim edildi.



CİHAN

Yorumlar