Herkes O'nu Okuyor ödül töreninde onlar da unutulmadı

İnsanlığın iftihar tablosu Fahr-i Kâinat Efendimiz Hz. Muhammed'in (sas) daha iyi tanınması amacıyla Peygamber Yolu Derneği tarafından organize edilen Herkes O'nu Okuyor sınavı İnegöl ödülleri, İnegöl Eğitim Sevenler Derneği (İNESDER)...

Google Haberlere Abone ol
Herkes O'nu Okuyor ödül töreninde onlar da unutulmadı

İnsanlığın iftihar tablosu Fahr-i Kâinat Efendimiz Hz. Muhammed'in (sas) daha iyi tanınması amacıyla Peygamber Yolu Derneği tarafından organize edilen Herkes O'nu Okuyor sınavı İnegöl ödülleri, İnegöl Eğitim Sevenler Derneği (İNESDER) ev sahipliğinde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Dünyanın 7 kıtasındaki Türk okullarında görev yapan 12 öğretmenin anne ve babalarına vefa ödülünün verildiği program gözyaşları arasında devam etti.

Sunuculuğunu Ahmet Bozkuş ve Moldovalı Maxim Cassir’in yaptığı ödül töreni, İnegöl Angelecoma Oteli Konferans Salonu’nda yapıldı. İstanbul Bayezıt Camii İmamı Suat Gözütok’un Kur’an-ı Kerim okumasıyla başlayan gecede duygusal anlar yaşandı. Gözütok’un Kur’an okuması sırasında birçok vatandaş duygulandı.

Yaklaşık 3 bin kişinin takip ettiği törende, dünyanın değişik ülkelerinden gelen öğrenciler, şiir ve ilahi okudu. Konuşmanın ardından, Nijeryalı Rıdvan’ın okuduğu Kur’an tilaveti, Balkan ülkelerinden öğrencilerin oluşturduğu Balkan Korosu'nun seslendirdiği ilahiler, İnegöl Safvet Koleji'nin öğrencilerinin okuduğu ilahiler davetlilerden büyük beğeni topladı. Sunuculuk yapan ve aynı zamanda sahabelerin hayatını anlatan ‘Onlar’ isimli şiir albümü de bulunan Ahmet Bozkuş’un okuduğu ‘Kalk Ya Hamza’ şiiri davetliler tarafından dakikalarca alkışlandı.

Tacikistan’dan gelen Kahraman Azizov’un ‘Çay Tiryakileri’ isimli şiiri okuması sırasında salondakiler duygulu anlar yaşadı. Evlatları, dünyanın değişik ülkelerindeki Türk okullarında öğretmen olarak görev yapan Müzeyyen Sert-Cafer Sert, Hanife Arslan-Yılmaz Arslan, Gülten Özdemir-Zakir Özdemir, Fatma Durak-Mesut Durak, Nezehat Öztürk-Mehmet Öztürk, Zeliha Salim-Seyfettin Salim, Kadriye Aki-Mustafa Aki, Goncagül Kurt-İbrahim Kurt, Ayten Yılmaz-Ekrem Yılmaz, Hasene Efe-Hasan Efe, Emine Çiftçi-İstafil Çiftçi ve Nazhanım Akça-Fahrettin Akça çiftine vefa ödülü verildi.

14 BİN KİŞİ SINAVA GİRDİ

İNESDER Başkanı Metin Kuş, yaptığı konuşmada, Herkes Onu Okuyor yarışmasına ilçeden 14 bin 387 kişinin başvuru yaptığını, katılımcıların toplam 30 seansta sınava girdiğini belirtti. Metin Kuş, organizasyona destek veren derneklere, İnegöl Safvet Koleji'ne, Anafen Dershanesi'ne, Hacı Kemal Erimez Lisesi'ne teşekkür etti. Rahime Kaya’nın kitabının sınavında birinci olan Safvet Koleji’nden Vedat Alp Ordu, Gaziosmanpaşa Ortaokulu’ndan Tuğrul Turfan ikinci ve Safvet Koleji’nden Talha Çağrı Terzioğlu üçüncü oldu. Öğrencilerin ödülünü Çetin Özel takdim etti.

"EVLADIMIN YURT DIŞINDAKİ TÜRK OKULLARINDA GÖREV ALMASINI İSTERDİM AMA…"

Reşit Haylamaz’ın 'Efendimiz' kitabı kategorisinde ise Sabriye Er birinci olurken, Hafize Hilal Durmuş ikinci ve Meral Aydemir üçüncü oldu. Bu kategorinin ödüllerini ise Sabit Kapusuz takdim etti. Kapusuz, "Benim de bir evladımın yurt dışındaki Türk okullarında öğretmen olmasını çok isterdim ama olmadı. İstemeyle olmuyor. Allah bana nasip etmedi. Allah, ne mutlu ki sizlere, sizleri sevmiş. Ne mutlu sizlere." dedi.

Fethullah Gülen Hocaefendi’nin ‘Sonsuz Nur’ kitabı kategorisinde ise Muhittin Güngör birinci, Mukaddes Gökyar ikinci ve Hacer Çiçekbaş üçüncü oldu. Bu kategoride ise ödülleri Süleyman Tetik verdi. Görme engelli olmasına rağmen sınava giren Selim Çakır’a, sınava giren en yaşlı ünvanını elde eden Tansel Akkuş’a ve en çok salavat çeken Gülce Tetik’e özel ödül verildi. Geçirdiği rahatsızlık sonucu ödül törenine gelemeyen Tetik’in ödülünü amcası Süleyman Tetik aldı.

CİHAN

Yorumlar