"Herkes O'nu Okuyor" Medine'ye Uğurladı

‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasında derece elde ederek umre kazanan 6 yaşındaki bedensel engelli Medine Görücü, ailesiyle birlikte kutsal topraklara gitti.

Google Haberlere Abone ol
"Herkes O'nu Okuyor" Medine'ye Uğurladı

‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasında derece elde ederek umre kazanan 6 yaşındaki bedensel engelli Medine Görücü, ailesiyle birlikte kutsal topraklara gitti. Anne Sultan Görücü, kızının Allah Resulü’nü ziyaretinde O’na şiir okuyacağını, Peygamber Efendimiz’in de onun elinden tutarak ayağa kaldıracağını ve birlikte yürüyeceklerini söylediğini gözyaşları içinde anlattı. Medine’nin Hz. Muhammed (S.A.V) ile ilgili şiiri ise annesiyle birlikte herkesi ağlattı.

'Herkes O’nu Okuyor' yarışmasında derece yaparak umre kazanan 6 yaşındaki bedensel engelli Medine Görücü, herkesin kalbinde yer edindi. Okuma-yazması olmayan Medine’nin hikayesi fizyoterapistinin ailesine yarışmaya katılmalarını tavsiye etmesiyle başladı. Küçük Medine yarışmaya Allah Resulü’nün hayatını anlatan kitapları annesine okutarak onu dinleyip hazırlandı. Yarışmada derece yapan Medine, umre ziyareti kazandı. Medine bugün annesi Sultan ve babası Hüseyin Görücü ile birlikte Sabiha Gökçen Havalimanı’nda kutsal topraklara uçtu.

Havalimanında uçuş saatini bekleyen Medine ve annesi Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuştu. Fizyoterapistlerinin yarışmaya katılmayı tavsiye ettiğini aktaran Sultan Görücü, konu Peygamber Efendimiz olunca hiç düşünmeden katıldıklarını söyledi. İlk önce Allah Resulü ile ilgili kitaplar aldıklarını belirten Görücü, Medine’nin çok meraklı ve öğrenmeye istekli olduğunu ifade etti. Kendisinin de yarışmaya katıldığını söyleyen anne, ancak Medine’nin sürekli kendisine kitap okumasını istediğini dile getirdi. Medine’nin Peygamberimizle ilgili sürekli sorular sorduğunu ifade eden Sultan Görücü, bu süreçte uykudan önce hep Efendimiz’i konuştuklarını belirtti. Anne Görücü, Medine’yi en çok etkileyenin ise Efendimiz’in anne ve babasını kaybetmesi olduğu bilgisini verdi.

MEDİNE’NİN ŞİİRİ HERKESİ AĞLATTI

Evladı sayesinde umreye gitmenin çok gurur verici olduğunu dile getiren Sultan Görücü, çok mutlu olduklarını belirtti. Medine’nin azmi sayesinde bu süreçte çok zorlanmadıklarını söyleyen Görücü, kızına bir de ‘Günler ne günlerdi ya Muhammed’ adlı şiir ezberlettiğini kaydetti. Medine’nin hayalini de aktaran annesi, Medine’nin Peygamberimizin kabrini ziyarette O’na bu şiiri okuyacağını ve O’nun da yanına gelerek elini tutup ayağa kaldıracağını ve birlikte yürüyeceklerini söylediğini ifade etti. Konuşurken duygusal anlar yaşayan anne Sultan Görücü, gözyaşlarına hakim olamadı. Medine’nin okuduğu ‘Günler ne günlerdi ya Muhammed’ diye başlayan şiir ise annesiyle birlikte havalimanındaki herkesi ağlattı.

Ailesiyle birlikte hayallerine uçan Medine, yarışmaya hazırlanmanın kolay olduğunu söyledi. Küçük Medine, ‘Annem okudu, ben dinledim.’ dedi. Medine ve ailesi Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan saat 05.30’da Mekke’ye hareket etti.

Yorumlar