'Herkes O’nu Okuyor' kampanyasına Romanlar 4 bin kişiyle destek veriyor

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i (sas) tanımak ve tanıtmak maksadı ile Peygamber Yolu Derneği tarafından düzenlenen 'Herkes Onu Okuyor' yarışmasına Mersin’deki Roman vatandaşlar 4 bin kişi ile katılacak.

Google Haberlere Abone ol
'Herkes O’nu Okuyor' kampanyasına Romanlar 4 bin kişiyle destek veriyor

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i (sas) tanımak ve tanıtmak maksadı ile Peygamber Yolu Derneği tarafından düzenlenen 'Herkes Onu Okuyor' yarışmasına Mersin’deki Roman vatandaşlar 4 bin kişi ile katılacak.

İl etkinliği Mersin Kültürlerarası Diyalog Merkezi (MEKADİM) tarafından organize edilen programın tanıtım toplantısı, Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu’nda gerçekleştirildi. Kitap okumak için kayıt yaptıran Roman vatandaşlar programa yoğun ilgi gösterdi. Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Avrupa Temsilcisi Özcan Purçu, dernek olarak MEKADİM tarafından organize edilen 'Herkes O’nu Okuyor' kampanyasına 4 bin Roman vatandaşı ile katılma kararı aldıklarını söyledi. Okuma kampanyasına katılmaktan Romanlar olarak sevinç ve mutluluk duyduklarını ifade eden Purçu, katılımcılara teşekkür etti.

Sonsuz kudret sahibi Allah’ın (c.c) bütün insanları ırk, cins, dil ve renk farkı gözetmeksizin eşit bir şekilde yarattığını anlatan Purçu, “Bu vesile ile tüm insanlar kardeşçe ve barış ortamında, ayrım gözetmeksizin yaşamalıyız. Zaman; Yüce Allah’ın bizlere verdiği sonsuz nimet ve tüm imkanlarına şükretmek, O'nu bilmek, Efendiler Efendisi Hz. Muhammed Mustafa’yı (sas) tanımak zamanıdır. Zaman; okumak, okutmak zamanıdır.” diye konuştu.

Peygamber Efendimizin (sas) yeteri kadar tanınmadığından yakınan Purçu, şöyle devam etti: “Onu yeteri kadar tanımadığımızı, hayatını didik didik yapıp okumadığımızı gördük, peki daha iyi tanımak için ne yapabiliriz? Bu çalışmayla Peygamberimizin (sas) hayatının gündeme gelmesi, bunun uzun dönem içerisinde ele alınıyor olması mutluluk verici. Küçükten büyüğe herkesin Peygamberimizin ahlakıyla ahlaklanması adına çok iyi bir proje olduğunu düşünüyorum.”

MEDADİM Başkanvekili Hasan Sarı ise kuruldukları günden beri bütün inanç guruplarına, toplumun tüm kesimleri ile bir ve beraber yaşama adına programlar yaptıklarını söyledi. Bu konuda kendilerine en büyük desteği Roman Dernekleri Federasyonu’nun verdiğine dikkat çeken Sarı, "'Herkes O’nu Okuyor' kampanyası ile 4 bin kardeşimizle destek vereceklerini söyleyince böyle bir programla bir arada olmak istedik." dedi.

Peygamber Efendimiz'in (sas), “Hepiniz Ademdensiniz, Adem ise topraktandır”. şeklindeki hadisini hatırlatan Sarı, “Biz bu düşünce ile toplumun tüm kesimleri ile bir arada bulunmak, onlarla kardeşçe, hoşgörü içinde yaşamak istiyoruz. Roman kardeşlerimize kampanyaya verdikleri destek için teşekkür ederiz.” diye ifade etti.

Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam ise önemli bir projenin ayağı olmalarının kendilerini onurlandırdığını söyledi. Peygamber Efendimiz'in (sas) buyurduğu gibi tüm insanların kardeş olduğunu ve birlik içerisinde yaşayacağını vurgulayan Daylam, böyle bir etkinliği MEKADİM işbirliği ile 4 bin kişi ile yürütüyor olmalarının kendileri için çok sevindirici olduğunu söyledi. Roman camiasının bugüne kadar anlaşılmayan ve bilinmeyen yanları ile öne çıktığına dikkat çeken Daylam, şöyle devam etti: “Daha önce farklı ortamlarda bir araya geldiğimizde bu insanların dinleri nelerdir? Bu insanlar acaba dinsiz midirler? Diye bir çok soru ile karşılaştığımız bir gerçektir. Roman insanlarımıza baktığımızda, tırnaklarından ayırdıkları paralarla onlarca kardeşlerimizin umre ve hac ziyaretleri olmuştur. Biz Romanlar olarak, Peygamberimizin (sas) hayatını okumayı hepimiz çok isteriz. Onun izinden gitmeye çalışıyoruz. İnşallah bu kitaplarla O'nun (sas) hayatını daha iyi öğreneceğiz.”

KAMPANYA HAKKINDA

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (sas) hayatıyla ilgili kitap okumaya teşvik amacıyla düzenlenen 'Herkes O'nu Okuyor' projesi kapsamında Türkiye çapında kampanya başlatıldı. 24 Mart 2014 tarihine kadar www.herkesonuokuyor.com adresinde son başvuruların yapılacağı kampanyanın sınavları, 31 Mart-12 Nisan arasında yapılacak.

Ortaokul, lise ve yetişkin olmak üzere 3 ayrı kategoride belirlenen kitapları okuyanlara Mersin’de 333 hediye dağıtılacak. Hediyeler içinde umre ziyaretleri, diz üstü bilgisayarlar ve mini tabletler de bulunuyor.



CİHAN

Yorumlar