'Herkes O'nu Okuyor' galasına binlerce Konyalı katıldı

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i (s.a.v) tanıtmak ve yâd etmek amacıyla düzenlenen ‘Herkes O’nu Okuyor’ kitap okuma kampanyasının Konya Galası yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
'Herkes O'nu Okuyor' galasına binlerce Konyalı katıldı

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i (s.a.v) tanıtmak ve yâd etmek amacıyla düzenlenen ‘Herkes O’nu Okuyor’ kitap okuma kampanyasının Konya Galası yapıldı. Asım Yıldırım’ın sunuculuğunu yaptığı programa binlerce Konyalı katıldı.

    Hazreti Muhammed'in (sas) hayatıyla ilgili kitap okumaya teşvik amacıyla düzenlenen ‘Herkes O'nu Okuyor’ kampanyasına Konyalılar büyük ilgi gösterdi. Sema Diyalog ve Dostluk Derneği öncülüğünde Mevlana Üniversitesi Spor Salonu’nda düzenlenen gala programına yaklaşık 5 bin Konyalı katıldı. Salon hıncahıç dolarken çok sayıda vatandaş ise salonda yer kalmadığı için dışarıda kaldı.

    ‘Herkes, son Peygamber Hz. Muhammed’i tanımak için yarışıyor’ sloganıyla düzenlenen kitap okuma kampanyası için düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından sahneye çıkan Merve Eğitim Kurumları Çocuk Korosu’nun seslendirdiği ilahileri Konyalılar ilgiyle izledi ve dinledi. Daha sonra Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) eğitici kişiliğini anlatan kısa film gösterildi.

    YARIŞMAYA 150 MAHKUM VE 80 YAŞINDA 2 ANNE DE KATILIYOR

    Programın sunuculuğunu yapan Samanyolu Haber Televizyonu Spikeri Asım Yıldırım, programa katılanlara Hz. Muhammed’i anlatan şiirler okudu. Yıldırım, ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasına 150 mahkumun ve 80 yaşında 2 annenin de katılacağını duyurdu.

    Gala programına konuk olan Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Muhittin Akgül ise Peygamber Efendimizin hayatını anlatan bir sohbet yaptı. Hz. Muhammed'in (s.a.v) yalan, doğruluk, paylaşma, diyagramlık, insanlık için yaşama duygusu ve kardeşlik sevgisini hadislerle birlikte anlattı.

    Prof. Akgül’ün sohbetinin ardından Suriye’den Türkiye’ye hicret eden genç Hamza Mansur ilahiler seslendirdi. Programa katılanlar arasında yapılan hediye çekilişinde 10 kişiye tablet bilgisayar hediye edildi.

    Program, Sakal-ı Şerif ziyaretiyle sona erdi. CİHAN

Yorumlar