'Herkes O'nu Konuşuyor' programı engel tanımadı

Samsun’da Yağmur-Der Kadın Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği 'Herkes O’nu Konuşuyor' programı, belediyenin engellemelerine rağmen yoğun bir katılımla yapıldı. Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Çarşamba...

Google Haberlere Abone ol
'Herkes O'nu Konuşuyor' programı engel tanımadı

Samsun’da Yağmur-Der Kadın Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği 'Herkes O’nu Konuşuyor' programı, belediyenin engellemelerine rağmen yoğun bir katılımla yapıldı.

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Çarşamba ilçesinde faaliyet gösteren Yağmur-Der Kadın Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ünlü sunucu ve yazar Asım Yıldırım ile Metin Haboğlu’nun da katılacağı, Peygamber Efendimiz'in (sas) hayatının anlatılacağı bir program düzenlemek istedi. Programın yapılacağı yer ile ilgili Çarşamba Belediyesi’ne iki hafta öncesinden başvuran dernek yöneticilerine yetkililer, Çarşamba Belediyesi Cemil Şensoy Kültür Merkezi’nde etkinliği gerçekleştirebileceklerini bildirdi.

Bunun üzerine etkinlikle ilgili duyuru, günler öncesinden Çarşamba halkına yapıldı. Yoğun katılımın olacağı programa saatler kala belediyeden arandığını söyleyen Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Neslihan Bayyurt, yetkili kişinin kendisine, "Etkinlik yapılacak olan salonda bir elektrik arızası meydana geldi, bu sebeple salonu veremeyiz.” dediğini belirtti.

Bunun üzerine belediye yetkililerine ulaşan dernek yöneticilerine, "Bu işi fazla kurcalamayın" denmesi üzerine program, son dakikada başka bir düğün salonunda yapılmak zorunda kaldı. Vatandaşların tamamen doldurduğu salonda oturacak yer bulamayanlar iki saatlik programı ayakta izledi. Yapılanın zulüm olduğunu söyleyerek tepkilerini dile getiren vatandaşlar, ülkenin geldiği noktanın, askeri darbe dönemlerinde dahi görülmediğini, en azından darbecilerin Kutlu Doğum programlarına saygıları olduğunu, salon kapatmak için baskı yapmadıklarını hatırlattı.

CİHAN

Yorumlar