'Herkes memnun oldu, adalet ve hak’tan hoşnut olmayanları memnun edemedik'

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden alınan Arif Dede, dikkat çeken bir ‘veda mesajı’ yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
'Herkes memnun oldu, adalet ve hak’tan hoşnut olmayanları memnun edemedik'

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden alınan Arif Dede, dikkat çeken bir ‘veda mesajı’ yayınladı. Dede, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi web sitesinde de yayınlanan veda mesajında, hak, hukuk, adalet ve eşitlik ilkesine vurgu yaptı, bilmeyerek ve çeşitli nedenlerle üzdüğü kişiler olduysa helalleşmeyi beklediğini duyurdu. Görevi süresince bulunduğu makamın hizmet makamı olduğunu, ulaşılamaz yerler olmadığını, herkesin gelebildiği ve devletin güler yüzünü gördüğü yerler olduğunu gösterdiğini anlatan Dede, ilginç bir de göndermede bulundu. Dede, “Adalet, hak, hukuk ve eşitlik anlayışı çerçevesinde uygulamalarımızın sonucunda bu kavramların yanlısı görünüp, ancak bu kavramların uygulanmasından hoşnut olmayan çok az kişinin dışında her kesimin memnuniyeti bizleri mutlu etmiştir. Uygulamalarımızla ilgili olarak idare aleyhine herhangi bir yargı kararının bulunmaması da bunun kanıtıdır.” dedi.

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrasında birçok ildeki farklı kurumlardaki görevden alma işlemlerine Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü de katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Arif Dede ve 2 şube müdürü, Milli Eğitim Bakanlığı'nca görevlerinden alındı. İl Milli Eğitim Müdürü Dede, Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görevlendirilirken, iki şube müdürü ise ildeki farklı okullarda görevlendirildi.

Görevlendirmeyle geldiği Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden 12 ay sonra Milli Eğitim Bakanlığı'nın kararıyla ayrılan Müdür Dede, bir ‘veda mesajı’ yayınladı. Dede, "Eskişehir İl Millî Eğitim Müdürlüğü görevinden, mevcut Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın takdirleri ile Erzincan İl Millî Eğitim Müdürü Necmi Özen’in Eskişehir İl Millî Eğitim Müdürlüğü'ne vekaleten görevlendirilmesi nedeni ile bu görevinin sona erdiğini." kaydetti. Veda mesajında Dede, “Görevimiz sırasında mesai mevhumu gözetmeden, insan unsurunu önemseyen adaletli, herkesi birleştiren sevgi ve saygıya dayalı bir yönetişim anlayışı uyguladım." ifadesini kullandı.

"HERKES MEMNUN OLDU AMA ADALET ve HAK’TAN HOŞNUT OLMAYANLAR MEMNUN OLMADI"

Dede, görev yaptığı süre içerisinde mesai arkadaşlarıyla birlikte, bulundukları makamların hizmet makamları olduğunu, ulaşılamaz yerler olmadığını, devletin güler yüzünü gördüğü yerler olduğunu göstererek makamdan çok alanda olmanın gayreti içerisinde olduklarının altını çizdi. Adalet, hak, hukuk ve eşitlik ilkelerine dikkat çeken Dede, veda mesajında; “Adalet, hak, hukuk ve eşitlik anlayışı çerçevesinde uygulamalarımızın sonucundan bu kavramların yanlısı görünüp, ancak bu kavramların uygulanmasından hoşnut olmayan çok az kişinin dışında her kesimin memnuniyeti bizleri mutlu etmiştir. Uygulamalarımızla ilgili olarak idare aleyhine herhangi bir yargı kararının bulunmaması da bunun kanıtıdır. Tüm camiamıza ayırım yapmadan hizmet ederek herkesin sorununu dinleyip, çözme gayreti içinde bulunarak ilimizde müdürlüğümüz yöneticilerine güveni ve iş barışını sağlamanın mutluluğunu yaşadık.” ifadelerine yer verdi.

"ÜZDÜKLERİM VARSA HELALLEŞMEK İSTİYORUM"

Geçen bu süre içerisinde sevgi, saygı ve güven üzerine inşa edilen iş ve çalışma heyecanına sürekli destek ve katkılarıyla güç katan herkese teşekkürlerini sunan Dede, “Bilmeyerek ve çeşitli nedenlerle üzdüğümüz kişiler olmuşsa helalleşmek için bekliyorum. Ayrılsak da dostluklarımızın her zaman devam edeceğini ve istekleri olduğunda yardımcı olacağımın bilinmesini rica ediyorum.” dedi.

CİHAN

Yorumlar