Her yıl su baskınına uğrayan matbaa esnafı belediyeden şikayetçi

Kahramanmaraş’ta etkili olan sağanak yağmur sonrası ev ve iş yeryerinde su baskınları meydana geldi.

Google Haberlere Abone ol
Her yıl su baskınına uğrayan matbaa esnafı belediyeden şikayetçi

Kahramanmaraş’ta etkili olan sağanak yağmur sonrası ev ve iş yeryerinde su baskınları meydana geldi. İsmet Paşa Mahallesi Sultan Pasajı'nda yer alan matbaa esnafı, her yıl yaşadığı su baskınına belediyenin çözüm bulmamasından şikayetçi.

Şehir merkezinde gece geç saatlerde etkili olan sağanak yağmur, sel baskınlarına neden oldu. Cadde ve sokakların göle döndüğü yağışta, logarlar taştı, trafik kazaları meydana geldi. Araçlar, suyla dolan yollarda mahsur kalırken, şehir merkezindeki birçok evin bodrum katı da yağmur sularıyla doldu.

Yerel gazete ve matbaa dükkânlarının bulunduğu İsmet Paşa Mahallesi Sultan pasajının bodrum katı kanalizasyon kanalının taşmasıyla suyla doldu, dükkânlarda maddi zarar meydana geldi. Pasaj esnaflarından Cemil Söyler, pasajın bodrum katındaki 7 iş yerinde su baskını yaşandığını söyledi. Geçen yılda aynı manzarayla karşı karşıya kaldıklarını belirten Söyler: "Aşağıda 7 tane iş yeri var, hapsi matbaa. Geçen yılda böyle olmuştu, tüm makinelerin motorları yandı, kağıtların hepsi ıslandı. Her yıl aynı şeyler yaşanıyor. Yetkililerin bu soruna bir çözüm bulması gerekiyor. Sabahleyin geldik dükkanlarımızı su basmış. Yaklaşık 3 saattir belediye ekiplerinin gelmesini bekliyoruz ama gelen giden yok." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar