Her öğrenci Almanya’ya 6 bin Euro’ya mâl oluyor

Almanya, yıllık olarak her öğrenci için ortalama 6 bin Euro masraf yapıyor. Federal İstatistik Dairesi (Destatis), Almanya Federal Devleti’nin öğrencilere yaptığı masrafın listesini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Her öğrenci Almanya’ya 6 bin Euro’ya mâl oluyor

Almanya, yıllık olarak her öğrenci için ortalama 6 bin Euro masraf yapıyor. Federal İstatistik Dairesi (Destatis), Almanya Federal Devleti’nin öğrencilere yaptığı masrafın listesini açıkladı. Okul türlerine göre değişen öğrenci masrafları; ilkokullar için 5 bin 300 Euro, Gymnasium’lar için 6 bin 800 Euro ve Gesamtschule’ler için 6 bin 900 Euro düzeyinde. Büyük oranda okullarda çalışan personel gelirlerini (4 bin 800 Euro) ödeme amaçlı yapılan devlet ödemeleriyle, aynı zamanda eğitim malzemeleriyle (700 Euro) birlikte mobilya giderleri (500 Euro) de ayrılan bütçenin içinde yer alıyor.

Buna göre devlet bütçesinde en pahalı öğrenciler 7 bin 800 Euro ile Thüringenliler. Sachsen-Anhaltli öğrenciler için devlet 7 bin 400 Euro harcarken bütçeden en az yararlananların ise 5 bin 200 Euro ile Kuzey Ren-Vestfalya ve Schleswig-Holsteinli öğrenciler oldukları belirtildi. CİHAN

Yorumlar