Her bayram evine gelen mahallenin bütün çocuklarına harçlık veriyor

Kayseri’de bir işadamı, babasının başlattığı çocuklara her bayramda harçlık verme geleneğini devam ettiriyor. Kayseri'nin Hisarcık Mahallesi'nde çocuklar bu Ramazan Bayramı'nda da işadamından bayram harçlığı almanın sevincini yaşadı....

Google Haberlere Abone ol
Her bayram evine gelen mahallenin bütün çocuklarına harçlık veriyor

Kayseri’de bir işadamı, babasının başlattığı çocuklara her bayramda harçlık verme geleneğini devam ettiriyor. Kayseri'nin Hisarcık Mahallesi'nde çocuklar bu Ramazan Bayramı'nda da işadamından bayram harçlığı almanın sevincini yaşadı.

İşadamı Mustafa Kar, Hisarcık Mahallesi'nde yaklaşık 40 yıldır her bayramda çocuklara harçlık veriyor. Babası Hasan Kar'ın başlattığı gelenek üzere her bayramın ilk günü mahalle çocukları ile bayramlaşan Mustafa Kar, gelen tüm çocuklara harçlık vermekten büyük bir mutluluk yaşadığını dile getiriyor.

Bayram sabahı mahalle çocuklarının ilk durağı Mustafa Kar’ın evi oluyor. Evin önünde uzun kuyruk oluşturan yaklaşık bin kadar çocuk sıraya girdi ve harçlıklarını aldı. Mustafa Kar, ''Her bayram sabahı çocukları görmekten ve onlarla sohbet etmekten çok büyük bir mutluluk yaşıyorum. Çocukların sevinci beni sonsuz mutlu ediyor. Bayrama bir hafta kala çocuklarla aynı heyecanı ben de yaşıyorum. Bayram zaten çocuklar içindir. Yıllar önce rahmetli babamın başlattığı bu geleneği sürdürmek benim için bir görev oldu. Çocuklar sayesinde benim de heyecanım hep taze kalıyor. Ben çocukları çok seviyorum. Kazancımızın bir bölümünü onlara harçlık olarak vermek, onları mutlu etmek beni tarifsiz sevindiriyor. Evimize gelen her çocuğa mutlaka bayram harçlığını veriyorum." dedi.

"Ben bayram namazından eve geldiğimde bazen 500 kişilik sıra oluyor." diyen Mustafa Kar, herkesin Allah rızası için çocukları sevindirmesini önererek, şunlaır ekliyor: "Biz aile olarak çocuklarla kaynaştık. Çocuksuz bir dünya düşünemiyorum. Allah canımızı sağ ettiği müddetçe bu gelenek devam edecek. Sayının hiç önemi yok, her yıl artan sayı bize keyif veriyor. Çocukluk anılarında yer almak benim için çok önemli."

Babası halıcılıkla uğraşan Mustafa Kar, şimdi hem halıcılık hem de sarraflık yapıyor. Kar, çocukların yaşına göre 5 ile 50 lira arasında değişen miktarlarda harçlıklar dağıtıyor. CİHAN

Yorumlar