'Her basket 5 lira' kampanyası

Kaski Kadın Basketbol Kulübü, maçlarda atılan her basket sayısı için Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı’na (ZİÇEV) 5 lira yardımda bulunacak.

Google Haberlere Abone ol
'Her basket 5 lira' kampanyası

Kaski Kadın Basketbol Kulübü, maçlarda atılan her basket sayısı için Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı’na (ZİÇEV) 5 lira yardımda bulunacak.

Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden Kaski Kadın Basketbol Kulübü, anlamlı bir yardım kampanyasına imza attı. “Her basket engelliler için” kampanyası çerçevesinde kulüp, sporcuların lig ve Türkiye Kupası maçlarında rakip potaya attığı her basket sayısı için, ZİÇEV’e 5 lira yardım yapma kararı aldı. Kulüp Başkanı Ömer Yağmur, kaptan Bengü Arseven ve bazı sporcular, ZİÇEV Eğitim ve Rehabilitasyon Okulu’na gelerek burada eğitim alan zihinsel engelli çocuklarla sohbet etti. Sınıfları gezen yönetici ve sporcular, çocuklarla şakalaştı. Zihinsel engelli bir çocuğun Kaski’nin başarısı için dua etmesi dikkat çekti. Çocuklar, sporculara kendi el becerileriyle yaptıkları takı ve süsleme tepsileri hediye ettiler.

Kaski Kulüp Başkanı Yağmur, bu yardım kampanyasının Türkiye’de bir ilk olduğunu söyledi. Diğer kulüplere örnek olmasını istediklerini ifade eden Yağmur, “Ortak bir proje geliştirdik. İnşallah Türkiye’ye örnek olacak. Atılan her basket için ZİÇEV’e 5 lira bağış yapacağız.” dedi. Sezon sonuna kadar ortalama 18 maç yapacaklarını anlatan Yağmur, yıllık 8-10 bin lira arasında yardım yapacaklarını söyledi.

ZİÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Asuman Talaslıoğlu da Kaski kulübüne teşekkür ederek, “Vakfımız, devletin katkılarının yanı sıra hayırseverlerin yardımlarıyla bu çocuklara eğitim veriyor” diye belirtti.

Kaski takım kaptanı Bengü Arseven ise yardım kampanyasının kendilerini motive edeceğine inandığını dile getirerek, “Ne kadar sayı atarsak onlara o kadar yardım edeceğiz. Bu durumda daha çok çalışıp daha çok basket atacağız” ifadesini kullandı.

Konuşmalar sonunda dün oynanan Kaski-Tokat maçında atılan 90 basket karşılığı 450 lira para, Kulüp Başkanı Yağmur tarafından vakıf başkanı Talaslıoğlu’na teslim edildi. CİHAN

Yorumlar