Hemşire, 15 günlük bebeğin kolunda iğnenin ucunu kırdı iddiası

Hatay’ın Erzin ilçesinde, rutin kontrol için hastaneye götürülen 15 günlük bebeğin kolundan kan alan hemşirenin, 2 santimlik iğne ucunu bebeğin kolunda kırdığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
Hemşire, 15 günlük bebeğin kolunda iğnenin ucunu kırdı iddiası

Hatay’ın Erzin ilçesinde, rutin kontrol için hastaneye götürülen 15 günlük bebeğin kolundan kan alan hemşirenin, 2 santimlik iğne ucunu bebeğin kolunda kırdığı iddia edildi. Felç olma tehlikesini atlatan bebeğin ailesi hastane ve hemşire hakkında suç duyurusunda bulundu.

Erzin’de berber dükkânı işleterek geçimini sağlayan Gökhan İspir (26) ve Münevver İspir çiftinin başından geçen olay, akıllara durgunluk verdi. Anne Münnever İspir, 2 haftalık bebeği Hüseyin Poyraz’ı bir kontrol için Erzin Devlet Hastanesi’ne götürdü. Acil serviste bulunan nöbetçi doktor tarafından servise çıkartılan Poyraz bebeğin kolundan görevli hemşire B.A. kan almak istedi. Kan almak için bebeğin önce sağ kolunu açan hemşire, daha sol kolundan kan almaya çalıştı. Bu sırada ağlamaya başlayan bebek, ağzındaki emziği yere düşürdü. Bunu gören anne Münevver İspir, emziği yerden alarak yıkamaya götürdü. Daha sonra bebeğinin yanına gelen anne Münevver İspir, hemşire B.A.'nın “İşiniz tamam, gidebilirsiniz” demesi üzerine bebeği alarak eve döndü.

Eve geldikten 3 saat sonra bebeğin üzerini değiştirmek isteyen Münevver İspir, sol kolunu sıyırdığında büyük bir şaşkınlık yaşadı. Poyraz bebeğin kolunun kanadığını ve kolda iğne ucunun bulunduğunu fark eden anne, durumu eşi Gökhan İspir’e anlattı. Bunun üzerine bebek apar topar Erzin Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Hastanedeki doktorun bebeğe müdahale edemeyeceklerini söylediğini anlatan Gökhan İspir, “Eşim aşı için hastaneye götürmüştü. Geldiğinde kolunda morluk olduğunu, sert bir cisim bulunduğunu söyleyince işi bırakıp eve koştum. Oğlumu hastaneye götürdük. Kolunun filminin çekilmesini talep ettim. Doktor kolun içinde iğneyi filimde gördü. Hastanede müdahale etmelerini istedik. Ancak acil servisteki doktor, bir şey yapamayacağını söyledi. Bizi Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi’ne sevk ettiler.” dedi.

Hastanede uzun süre ambulans beklediklerinin altını çizen İspir, “Sağlık skandalı sevk sırasında da devam etti. Sevk işlemi tamamlandıktan sonra bizi 1 saatten fazla ambulans için beklettiler. Bebeğin koluna acil müdahale yapılması lazımdı. Ancak saatler sonra gelen ambulansla Antakya’ya sevk edildik. Üniversite hastanesindeki görevli doktor, iğnenin bir milim daha ileri vurulması halinde koldaki sinir uçlarına değerek bebeğimin felç geçirebileceğini söyledi. Koldaki iğne ucu 5 saat sonra çıkarılarak gerekli pansuman yapıldı. Çocuğum şans eseri kurtuldu." diye konuştu.

Yaşanın bir sağlık skandalı olduğunu vurgulayan baba Gökhan İspir, “İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Hemşirenin iğne ucunu kolda umursamayıp bir şey olmamış gibi eve göndermesi bizi çok üzdü. Bizim başımıza gelen, başka insanların da başlarına gelmesin. Hastanedeki hemşireler adeta bir kasap gibi. Acil müdahale yapılması gereken kol mosmor olmuşken 1 buçuk saat ambulans bekliyoruz. Bunun adı vicdansızlıktır. Eve döner dönmez emniyete gidip gereken suç duyurusunu yaptım, hem hastaneden hem de bizi perişan eden hemşire hakkında şikayetçi oldum. Şikayetimiz adliyeye intikal etti, savcılık soruşturmayı devam ettirecek. Hakkımı hukuki yollardan sonuna kadar arayacağım.” ifadelerini kullandı.

"SAĞLIK İÇİN GİTTİK, SAĞLIĞIMIZDAN OLACAKTIK"

Annelik sevincini yaşayamadığını vurgulayan Münevver İspir de, “Bu ihmalkarlıktır. İğne eğer bir milim ileri vurulsaydı çocuğum felç olacakmış. İlk bebeğimin başına böyle büyük bir talihsizlik geldi. Annelik sevincini doya doya yaşayamadım. 15 günden bu yana perişanız. Aile olarak psikolojimiz bozuldu. Çocuğumuzun sağlığı için gittiğimiz Erzin Devlet Hastanesi'ne çocuğum belkide hayatından olacaktı. Bu bir sağlık skandalıdır. Buna benzer hadiselerin bu hastanede yaşandığını duymuştuk ama inanmamıştık. Yetkilileri göreve davet ediyoruz" şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar