Hemrişer Haftası kutlandı

Dünyada ve ülkemizde modern hemşireliğin kurucusu Florence Nightingale’in doğum günü olan 12 Mayıs Hemşireler Günü, 12-18 Mayıs tarihleri arası ise Hemşirelik Haftası olarak kutlanıyor. Özel Burç Anadolu Sağlık Meslek Lisesi de hafta...

Google Haberlere Abone ol
Hemrişer Haftası kutlandı

Dünyada ve ülkemizde modern hemşireliğin kurucusu Florence Nightingale’in doğum günü olan 12 Mayıs Hemşireler Günü, 12-18 Mayıs tarihleri arası ise Hemşirelik Haftası olarak kutlanıyor. Özel Burç Anadolu Sağlık Meslek Lisesi de hafta nedeniyle özel bir kutlama programı hazırladı ve tüm hemşirelerin bu özel gününü kutladı.

Burç Vural Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Mustafa Gürhan, “Hemşirelik; bireyin, ailenin, toplumun sağlığını korumak, yükseltmek, geliştirmek ve hastalık halinde iyileştirme amacına yönelik hizmetlerin; planlanması, örgütlenmesi, uygulanması, değerlendirilmesinden ve bu hizmetleri yerine getirecek kişilerin eğitiminden sorumlu bir sağlık disiplinidir.” dedi.

Okul Müdürü Gürhan, sağlık hizmetleri içerisinde, hemşirelik hizmetlerinin organizasyonu ve iş gücü planlaması, kaliteli bakım hizmetlerinin sunulmasında önemli bir yer tuttuğunu belirterek, “Hemşirelik, güç çalışma şartlarını gerektiren, insan sevgisiyle dolu, şefkat, sabır, hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran zor ama onurlu ve kutsal bir meslektir.” diye konuştu.

Gürhan, hemşirelerin büyük bir özveri ile yaptıkları mesleklerinin ne denli önemli olduğunun bilincinde olan ve mesleklerini her türlü zor koşullarda dahi büyük bir fedakarlıkla icra ettiklerini kaydetti. CİHAN

Yorumlar