HEM’den yıl sonu sergisi açıldı

Bursa Gemlik Halk Eğitim Merkezi, yıl sonu sergi açılışı ve belge teslim töreni düzenlendi. Açılan kurslara katılan kursiyerleri kutlayan İlçe Kaymakamı Cahit Işık, Gemlik Halk Eğitimin ‘en’leri başarıp ilklere öncülük yapmasının...

Google Haberlere Abone ol
HEM’den yıl sonu sergisi açıldı

Bursa Gemlik Halk Eğitim Merkezi, yıl sonu sergi açılışı ve belge teslim töreni düzenlendi. Açılan kurslara katılan kursiyerleri kutlayan İlçe Kaymakamı Cahit Işık, Gemlik Halk Eğitimin ‘en’leri başarıp ilklere öncülük yapmasının ilçe için bir kazanç olduğunu belirtti.

Hayat boyu eğitimin önemine vurgu yapan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici de, hedeflerinin beşikten mezara kadar her zaman her yerde herkes için eğitim olduğunu söyledi. Halk Eğitim çalışmalarının eğitim sisteminin önemli bir ayağı olduğunu belirten Bilici, “Ülkemizde kişi başına düşen ortalama eğitim süresi 6,5 yıl. Zorunlu eğitim süresinin 12 yıla çıkması ve Halk Eğitim çalışmalarıyla gelecekte yetişen nesillerin bugünkünün iki katı eğitim seviyesine sahip olacağına inanıyoruz. Bu da ülke hedeflerinin yakalanmasında önemli rol oynayacaktır” dedi.

Serginin açılmasına destek verenlere teşekkür eden Halk Eğitim Merkezi Müdürü Rüveyde Kılıçlar ise ekip çalışması ve ‘biz’ ruhu ile hareket ederek birçok ilke imza attıklarını belirtti. Kılıçlar, halk eğitim çalışmalarının her geçen gün genişlediğini söyledi.

Konuşmaları ardından kursiyerlere belge dağıtımı gerçekleştirildi. Kurslarda başarılı olan kursiyerlere teşekkür belgesi verildi. Serginin açılışını toplu halde yapan protokol, kursiyerlerin bir yıl boyunca el emeği göz nuru ile hazırladığı sergiyi ilgiyle gezdi.

Sergide bu yıl ilk defa açılan filografi tekniği, üç boyutlu şekillendirme, atık kağıt ve ambalajdan aksesuar yapma kurslarına ait ürünler ziyaretçilerin beğenisini topladı. CİHAN

Yorumlar