HEM yıl sonu sergisi öğretmenevinde açıldı

Batman’da Halk Eğitim Merkezi(HEM) Müdürlüklerinin hazırlamış olduğu yıl sonu sergisi yapılan halk yürüyüşünün ardından öğretmenevi bahçesinde açıldı.Halk Eğitim Merkez ve 5 ilçe Müdürlüklerinin hazırlamış olduğu yıl sonu...

Google Haberlere Abone ol
HEM yıl sonu sergisi öğretmenevinde açıldı

Batman’da Halk Eğitim Merkezi(HEM) Müdürlüklerinin hazırlamış olduğu yıl sonu sergisi yapılan halk yürüyüşünün ardından öğretmenevi bahçesinde açıldı.

Halk Eğitim Merkez ve 5 ilçe Müdürlüklerinin hazırlamış olduğu yıl sonu sergisi öğretmenevi bahçesinde açıldı. İl ve ilçelerde faaliyet yürüten halk eğitim merkezleri kursiyerlerinin yıl boyunca hazırladıkları ürünlerin yer aldığı sergide el emeği göz nuru ürünler göz kamaştırdı.

Serginin açılışından önce Batman Valiliği önünde toplanan kursiyerler ve usta öğreticiler serginin yapıldığı öğretmenevine kadar yürüdü. Pankartlarla yürüyen kursiyerler serginin gerçekleştiği öğretmenevi bahçesinde yürüyüşü tamamladılar. Kursiyerlerin yürüyüşüne Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik’de eşlik etti. Birçok dalda el emeği göz nuru ürünün yer aldığı sergi düzenlenen tören ile vatandaşların beğenisine açıldı. Sergiye ilçe kaymakamları, bazı resmi kurum müdürleri, usta öğreticiler kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Açılış öncesi bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik; “Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezlerimiz tarafından düzenlenen, üretim şenliğimiz olan bu sergiyi açmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. İnsanların hayata bağlanmaları için, üretmeleri gerektiğine inanıyoruz. Halk Eğitim müdürlükleri bünyesinde, çok çeşitlenmiş kurslar var. Okuma, yazma, dikiş, nakış, kabartma, halı dokuma, seramik, sanatsal etkinlikler kapsamında el işi gibi çok sayıda kurslar var. Halk Eğitim Merkezleri, 7’den 77’e diyebileceğimiz tüm toplumsal yaş, grup, statü ve her gelir düzeylerindeki insanlarımızın hayata tutunmalarını sağlayan birer öğrenme merkezleridir. Açılan kurslarla milli ekonomiye de katkıda bulunulmuştur.” diye konuştu.

Yıl sonu karma sergilerin açılış kurdelesinin kesiminin ardından Halk Eğitim Merkezlerinin açtıkları stantlar gezildi sergilenen ürünler hakkında usta öğreticilerden bilgi alındı. CİHAN

Yorumlar