"Hem Türkiye’nin hem de Almanya’nın önemli işbirliklerine ihtiyacı var"

Kayseri Sanayi Odası’nı (KAYSO) Mustafa Boydak, Almanya ile Türkiye arasında tarihe dayanan çok yakın bir ilişki olduğunu belirterek, “Hem Türkiye’nin hem Almanya’nın önemli işbirliklerine ihtiyacı var” dedi.

Google Haberlere Abone ol
"Hem Türkiye’nin hem de Almanya’nın önemli işbirliklerine ihtiyacı var"

Kayseri Sanayi Odası’nı (KAYSO) Mustafa Boydak, Almanya ile Türkiye arasında tarihe dayanan çok yakın bir ilişki olduğunu belirterek, “Hem Türkiye’nin hem Almanya’nın önemli işbirliklerine ihtiyacı var” dedi.

Almanya Baden-Württemberg Eyaleti Başbakan Yardımcısı, Maliye ve Ekonomi Bakanı Dr. Nils Schmid ve beraberindeki heyet Kayseri Sanayi Odası’nı (KAYSO) ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Almanya ile Türkiye arasında tarihe dayanan çok yakın bir ilişki olduğunu belirterek, “Biz Almanya’ya gittiğimiz zaman kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Oradan gelen misafirlerimizin de aynı şekilde hissettiklerini biliyoruz. En çok turizm amaçlı seyahat ettikleri ülkenin Türkiye olduğunu da ifade edersek zaten bu ilişkilerimizin ne kadar yakın olduğunu ifade etmiş oluruz.” diye konuştu.

Boydak, Almanya’nın Baden-Württemberg Eyaletinin Almanya’nın en önemli eyaletlerinden birisi olduğunu ve burada Almanya’ya değer katan birçok endüstri kuruluşunun olduğunu söyledi. KAYSO üyelerinin de Almanya ile çok derin ilişkiler içerisinde olduklarını ve Kayseri ile Almanya arasında toplam 300 milyon dolarlık iş hacmi olduğunu açıklayan Boydak, distribütörler üzerinden alınan hizmetlerde düşünüldüğü zaman, bu rakamın 500 milyon dolara kadar tırmanabileceğini vurguladı.

Türkiye’nin kendi coğrafyasında bir merkez konumuna geldiğini ifade eden Boydak, bu bölgelerin yatırıma ihtiyacı olduğunu ve bu yapıyı Alman özel sektör kuruluşları ile güçlendirmek istediklerini belirterek, “Kayseri bu coğrafyanın tam ortasında olması hasebi ile bir lojistik üs konumunda. Kalifiye iş gücümüz var, yetişmiş elemanlarımız var. Tüm bunların yanında iş yapmanın en önemli yollarından bir tanesi de sermaye ihtiyacıdır. Bunun da Almanya gibi dev bir ekonomide çok problem olmadığını, sağlam projelere, geri dönüşümü olan yatırımlara çok ciddi destekler verilmekte olduğunu bilmekteyim. Dolayısı ile bu ilişkileri daha hızlı koordine edip, gelecekte hem Türkiye hem Almanya ekonomisi açısından önemli işbirliklerine imza atılmasını çok istiyorum. Açıkçası buna hem bölgenin hem de Almanya’nın ihtiyacı var.” diye konuştu.

Başkan Boydak, Almanya'nın toplam makine ihracatının yüzde 31’ini Baden-Württemberg bölgesinin gerçekleştirdiğine de dikkat çekerek, sanayiciler olarak bu bölge ile yakın diyalog içerisinde olmanın önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Almanya Baden-Württemberg Eyaleti Başbakan Yardımcısı, Maliye ve Ekonomi Bakanı Dr. Nils Schmid ise bölgelerinin imalat sanayi bakımından Almanya’da bir numara olduğunu belirterek, “Biz bilinçli olarak Kayseri’ye geldik. Anadolu’nun kaplanları olarak bilinen bir şehirdeyiz ve burayı tanımak istiyoruz. Buradaki ekonomik gelişmeyi de yerinde görmekten dolayı büyük bir memnuniyet duymaktayız.” şeklinde konuştu.

Türkiye ile işbirliği konusunda ümitli olduklarının açıklayan Alman Bakan, Türkiye’nin bu konuda gerçekleştirdiği atılımlardan büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek, Avrupa Birliğine uyumu konusunda da Türkiye’yi desteklediklerini söyledi.
CİHAN

Yorumlar