Hem şaşırdı hem hayran kaldı

Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın 18 ayda bitirilmiş olmasını şaşkınlıkla karşıladı.

Google Haberlere Abone ol
Hem şaşırdı hem hayran kaldı

C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, davetlisi şekilde Türkiye’ye gelen ve bir sıra temaslarda olan Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda müşterek matbuat toplantısı düzenledi. 

C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile beraber ekonomik, ticari, kültürel işbirliği imkanlara değindiklerini belirten Macaristan Cumhurbaşkanı Ader, ilişkilerin daha da geliştirilmesi için şartların var olduğunu sözlerine ekledi.

SARAY'A HAYRAN KALDI

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın Türk müteahhitler sebebi ile 18 ayda bitirilmiş olmasının ciddi bir muvaffakiyet olduğunu anlatım eden Macaristan Cumhurbaşkanı Ader, ''Daha küçük yapıları yapmak aşırı daha pratik olacaktır herhalde. Türk müteahhitlik sahası böylesi bir mükemmel bir yapıyı meydana getirmiş'' dedi.

TÜRKİYE'YE 'AB' DESTEĞİ

Macaristan’ın şu temel kadar Türkiye’nin AB üyelik sürecine destek verdiğini ve Türkiye’nin AB katılım sürecini desteklediklerini kaydetti. Türkiye ile Macaristan'ın enerji dalında fon ve güzergahın çeşitlendirilmesi gerektiğini dile getiren Ader, teröre karşı mücadelenin Türkiye ve Macaristan’ın müşterek mesuliyeti olduğunu vurguladı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar