HEM kurslarında 135 bin kişi meslek öğrendi

Orhangazi Halk Eğitim Merkezi, yılsonu sergisi törenle açıldı. Sergide kursiyerler tarafından yıl boyunca el emeği göz nuru ile hazırladıkları ürünler beğeniye sunuldu. Hayat boyu eğitimin önemine vurgu yapan İl Milli Eğitim Müdür Vekili...

Google Haberlere Abone ol
HEM kurslarında 135 bin kişi meslek öğrendi

Orhangazi Halk Eğitim Merkezi, yılsonu sergisi törenle açıldı. Sergide kursiyerler tarafından yıl boyunca el emeği göz nuru ile hazırladıkları ürünler beğeniye sunuldu.

Hayat boyu eğitimin önemine vurgu yapan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici, ''7’den 70’e kadar tüm kursiyerlerimiz, bir yıl boyunca el emeği göz nuru dökerek hazırladıkları eserlerini vatandaşlarımızın beğenisine sunuyorlar. Hepsini tebrik ediyoruz. Bursa’da örgün eğitime devam eden 600 bin öğrencimizin yanı sıra, yaygın eğitimde yaklaşık 135 bin kursiyerimiz bulunuyor.'' dedi.

Bilici, düzenlenen kurs sonunda sertifika alan kursiyerlerin bu belgelerini sandıkta saklamak yerine, öğrendiklerini gerçek hayata yansıtarak çevreleri ve ülkeye katkı sağlamalarını istedi.

Kendisinin de bazı branşlarda Halk Eğitim Merkezi kurslarına katılıp belge aldığını ifade eden Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer de ''Halk Eğitim Merkezlerimiz beşikten mezara kadar eğitim ilkesiyle, her yaştaki vatandaşımıza, istekleri doğrultusunda kurslar açıyor ve eğitim veriyor.'' dedi.

İlçede gerçekleştirilen Halk Eğitim çalışmaları hakkında bilgi veren Orhangazi Halk Eğitim Müdürü Mahmut Yordam da ''Yıl boyunca açılan 146 kurstan toplam 3 bin 150 vatandaşımız yararlandı. İlçe kursiyer oranımız Türkiye ortalamasının üzerinde gerçekleşti. Bunu daha da artırmayı hedefliyoruz.'' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, yıl boyunca kurslara devam eden ve başarılı olan kursiyerler, belgelerini aldı. Açılış kurdelesini kesen protokol sergiyi gezdi.

CİHAN

Yorumlar