Hem Afrika’da su kuyusu açtılar, hem Suriyelilerin yarasına merhem oldular

Gaziantep Özel Asım Kökoğlu Fen-Anadolu-Anadolu Sağlık Meslek Lisesi tarafından düzenlenen yardım kampanyası sonuçlandı.

Google Haberlere Abone ol
Hem Afrika’da su kuyusu açtılar, hem Suriyelilerin yarasına merhem oldular

Gaziantep Özel Asım Kökoğlu Fen-Anadolu-Anadolu Sağlık Meslek Lisesi tarafından düzenlenen yardım kampanyası sonuçlandı. Özel Asım Kökoğlu Liseleri Sosyal Yardımlaşma Kulübü öğrencileri, danışman öğretmenler ve ailelerin de desteğiyle Kasım ayında başlatılan yardım kampanyası sonucunda toplanan paralarla Afrika’da 4 su kuyusu açıldı, 14 katarakt ameliyatı yapıldı ve yüzlerce battaniye Suriyeli sığınmacılara verilmek üzere Kimse Yok Mu Derneği yetkililerine teslim edildi.

Özel Asım Kökoğlu Liseleleri Sosyal Yardımlaşma Kulübü Danışman Öğretmeni Süheyla Karaduran, “Dudakları susuzluktan çatlamış, gözlerinin feri kaçmış, kucağında çocuğuyla çaresizce bekleyen anneler gördük. Bu anneler yavrularını doyuramadığına mı üzülsün, yanağını okşayıp bağrına basacağı yavrusunu bir kerecik dünya gözüyle göremediğine mi? Göremese de yavrusuna sahip çıkıyordu. Diğer taraftan boyunları bükük, okşanmayı bekleyen binlerce yetim. Sessiz çığlıklar yükselirken Afrika’dan, yanı başımızda yaşam mücadelesi veren Suriyeli sığınmacılardan, Onlar ‘Kimse yok mu?’ diye haykırırken biz bu çığlıklara sessiz kalmazdık. İşte ‘Biz varız’ dedik ve kampanyamızın startını verdik.” ifadelerini kullandı.

24 bin TL topladıklarını ifade eden Karaduran, bu tür kampanyaların süreceğini belirtti. Okul Müdürü Adnan Kızıloğlu ise “Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından düzenlenen bu kampanya ile bir nebze de olsa yardıma ihtiyacı olan insanların yüzünü güldürdük. Bu kampanyayı başlatmamıza yardımcı olan Kimse Yok Mu Derneği yetkililerine ve desteklerini esirgemeyen öğrenci velilerimize teşekkür ediyorum.” dedi. CİHAN

Yorumlar