'Helikopterden cihazları götüren keçileri devlet açıklasın'

BBP’li İl Genel Meclis Üyesi Aytekin Kulmaç, Yazıcıoğlu davasıyla ilgili alınan takipsizlik kararını eleştirdi. Kulmaç, "İki tane adam iniyor nostalji olsun diye, helikopterin cihazlarını götürecek, Sayın Cumhurbaşkanı da kalkacak, bunları...

Google Haberlere Abone ol
'Helikopterden cihazları götüren keçileri devlet açıklasın'

BBP’li İl Genel Meclis Üyesi Aytekin Kulmaç, Yazıcıoğlu davasıyla ilgili alınan takipsizlik kararını eleştirdi. Kulmaç, "İki tane adam iniyor nostalji olsun diye, helikopterin cihazlarını götürecek, Sayın Cumhurbaşkanı da kalkacak, bunları keçiler mi yedi diyecek. O zaman bu ülkede keçileri soruyoruz, bu keçiler kimse bu devlet açıklamak zorundadır." dedi.

Sivas İl Genel Meclisi haziran ayı toplantıları başladı. Toplantıda belirlenen gündemlerden sadece biri görüşülebildi. Bunun yerine toplantıya gündem dışı konuşmalar damga vurdu. AK Parti, CHP ve BBP’li üyeler gündem dışı söz alarak Soma’da meydana gelen maden faciası sonrası taşeron sorunları ve iş güvenliği ile ilgili görüşlerini ifade etti. Toplantıda BBP’li meclis üyesi Aytekin Kulmaç, Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili 5 yıldır süren davanın Kahramanmaraş Savcılığınca takipsizlik kararı verilmesini eleştirerek, davanın kapanma sürecine getirildiğini söyledi.

“KARDEŞLİK HUKUKUNU VE NAMUS BORCUNU ÖDEYİN”

"17 Aralık’ta olan bir olaydan dolayı memlekette hakim ve savcı koymadınız, hepsini hallaç pamuğu gibi attınız. Döndünüz her tarafı budadınız. Adına '17 Aralık süreci, Paralel yapı' dediniz." diyen Kulmaç şöyle devam etti: "Ama bu 5 yıllık süreç içinde Sivas meydanlarına geldiğiniz zaman ‘Muhsin Yazıcıoğlu benim kardeşim, bunu sonuçlandırmak bizim namus borcumuz’ dediniz. Ne hikmetse kardeşlik hukuku ve namus borcu Maraş savcısı tarafından takipsizlik kararıyla karşı karşıya kaldı."

“CİHAZLARI ALAN KEÇİLER KİM”

Sivaslı olarak ve Sivaslı 5 tane canın hesabını sormak için konuştuğunu kaydeden Kulmaç, şu ifadeleri kullandı: "Sayın iktidar partisi bir günde ağzınıza alaydınız. Kardeşlik hukukunu ve namus borcunu eğer ödemek istiyorsanız. İki tane adam iniyor nostalji olsun diye, helikopterin cihazlarını götüreceksiniz, Sayın Cumhurbaşkanı da kalkacak, bunları keçiler mi yedi diyecek, o zaman bu ülkede keçileri soruyoruz, bu keçiler kimse bu devlet açıklamak zorundadır. Bunun için dünden bugüne kadar faili meçhul olaylar çoğaldıkça Gezi olaylarınız da bitmez, diğerleri de.”

“SAVCILAR İZİN ALMIŞ”

Kahramanmaraş’ta dosyanın akametini sormaya gittiklerinde Cumhuriyet başsavcısının ve davaya bakan savcının izin aldığını gördüklerini aktaran Aytekin Kulmaç, “Kimden ve neden korkuyorsunuz?” diye sordu. Adliye önünde polisin gazlı müdahalesini kınayan Kulmaç, sözlerini şöyle noktaladı: “Polisin, o da yetmiyor devletin polisi dağ başındaki eşkıya ve PKK’lı gibi bana gaz sıkıyor. Vatanını, milletini, dinini ve imanını seven Muhsin Yazıcıoğlu’nun kardeşine, oğluna bu memleketin polisi gaz sıkıyor. Böyle bir şey var mı? Kahramanmaraş Adliyesi'ne gittiğimde bulamadığım savcıları ve polisin göstermiş olduğu muameleden dolayı hepsini şiddetle kınıyorum. Burada bir hak ve hukuk varsa önce bunu Cenab-ı Allah verir.”

Kulmaç'tan önce söz alan AK Partili ve CHP'li meclis üyeleri ise Soma'da meydana gelen maden faciası ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgili konuşmayı tercih etti. CİHAN

Yorumlar