Helikopter kazasında şehit olan askerler memleketlerine uğurlandı

Ankara Gölbaşı yakınlarında periyodik bakım uçuşu yaptığı sırada yüksek gerilim hattına çarparak düşen helikopter kazasında şehit olan 2’si pilot 4 askerin naaşı, Ankara’da düzenlenen cenaze töreni ardından memleketlerine gönderildi.

Google Haberlere Abone ol
Helikopter kazasında şehit olan askerler memleketlerine uğurlandı

Ankara Gölbaşı yakınlarında periyodik bakım uçuşu yaptığı sırada yüksek gerilim hattına çarparak düşen helikopter kazasında şehit olan 2’si pilot 4 askerin naaşı, Ankara’da düzenlenen cenaze töreni ardından memleketlerine gönderildi. Şehit askerlerden Ahmet Duman, Hüseyin Uluçeşme ve Erdinç Salkım’ın bugün, Aydın Söke’ye gönderilen Emre Acar’ın ise yarın ikindi namazı ardından kılınacak cenaze namazı ardından toprağa verileceği öğrenildi.

Ankara Gölbaşı ve Bala ilçeleri arasında askeri bir helikopter, eğitim uçuşu sırasında düştü. Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, askeri helikopterin periyodik bakım sonrası kazaya uğradığı, yüksek gerilim hattına çarparak düştüğü belirtildi. Kazada, Kara Pilot Binbaşı Ahmet Duman, Kara Pilot Üsteğmen Emre Acar, Uçak Helikopter Teknisyen Kıdemli Başçavuş Hüseyin Uluçeşme, Uçak Helikopter Teknisyen Başçavuş Erdinç Salkım şehit oldu.

KARA HAVACILIK KOMUTANLIĞI'NDA TÖREN

Şehit askerler için Ankara Kara Havacılık Komutanlığı’nda düzenlenen cenaze törenine TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel, kuvvet komutanları, silah arkadaşları ve şehitlerin aileleri katıldı. Törende, şehit askerlerin özgeçmişleri paylaşıldı. Daha sonra din görevlisi tarafından şehit askerler için dualar okundu. Bu sırada şehit yakınları duygu dolu anlar yaşadı. Aileleri, şehit askerlerin silah arkadaşları teselli etti.

Törenin ardından; Şehit Kara Pilot Binbaşı Ahmet Duman, memleketi olan Kırıkkale’ye, Şehit Kara Pilot Üsteğmen Emre Acar Aydın'ın Söke ilçesine, Uçak Helikopter Teknisyen Kıdemli Başçavuş Hüseyin Uluçeşme Eskişehir’in Sivrihisar ilçesine, Uçak Helikopter Teknisyen Başçavuş Erdinç Salkım ise Tekirdağ’a gönderildi. Şehit askerlerden Ahmet Duman, Hüseyin Uluçeşme ve Erdinç Salkım’ın, bugün, Aydın Söke’ye gönderilen Emre Acar’ın ise yarın ikindi namazı ardından kılınacak cenaze namazı ile toprağa verileceği öğrenildi.

CİHAN

Yorumlar