Helikopter kazası yaralıları GATA'ya sevk edildi

Giresun'da düşen askeri helikopterde bulanan yaralılardan 5'i GATA'ya sevk edildi

Google Haberlere Abone ol
Helikopter kazası yaralıları GATA'ya sevk edildi
Giresun Valisi Karahan, "Giresun'daki hastanede tedavi gören 5 yaralımız, gece saatlerinde hava ambulansıyla GATA'ya sevk edildi" dedi.

Giresun Valisi Hasan Karahan, askeri helikopterin düşmesi sonucu Giresun'daki hastanede tedavi altına alınan 5 yaralının gece saatlerinde hava ambulansıyla GATA'ya sevk edildiğini söyledi.
Karahan, helikopterin düşmesi sonucu yaralanan 7 kişinin Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığını anımsattı.

Vali Karahan, "Hastanede tedavi gören 5 yaralımız, gece saatlerinde hava ambulansıyla GATA'ya sevk edildi. 2 yaralımızın da tedavileri yoğun bakımda devam ediyor." dedi.

Helikopter kazasında hayatını kaybeden 7 şehidin Trabzon Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemlerinin devam ettiğini belirten Karahan, şunları kaydetti:

"7 şehidimizin otopsi işlemlerinin yaklaşık bir saat içinde tamamlanması, ardından gerekli hazırlıkların yapılması planlanıyor. Giresun Jandarma Bölge Komutanlığında saat 14.00 sıralarında tören gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Törenin ardından şehitlerimizi memleketlerine uğurlayacağız."

KAYMAKAMDAN YARALILARIN AİLELERİNE ZİYARET

Zile Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Giresun kırsalında düşen askeri helikopterde bulunan Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru'nun ailesini ziyaret etti.

Doğru'nun Dinçerler Mahallesi'ndeki baba evini ziyaret eden Ermiş, Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel ve askeri yetkililer, komutanın akrabaları ile görüştü.

Tuğgeneral Doğru'nun akrabaları, Kaymakam Ermiş'ten gelişmeler hakkında bilgi almaya çalıştı.
Belediye Başkanı Vidinel, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Giresun'daki helikopter kazası sonucu Zileli komutanımız Tuğgeneral Mustafa Doğru kardeşimiz ve askerler ve eşleri ile birlikte bir kaza geçirdiler. Doğru ile ilgili iyi haberlerini alıyoruz. İnşallah bu mübarek günler hürmetine şifasına kavuşacaktır. Diğer yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz." dedi.

Ermiş ise Doğru'nun durumunun iyi olduğunu söyledi.

JANDARMA PİLOTUN BABA EVİNDE YAS

Giresun kırsalında askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Pilot Yüzbaşı Hilmi Özer'in Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki babaevinde yas var.

Giresun'da bayramlaşma faaliyeti sonrası dönüş esnasında askeri helikopterin henüz bilinmeyen nedenden dolayı düşmesi sonucu, şehit olan Jandarma Pilot Yüzbaşı Hilmi Özer'in acı haberi, ilçeye bağlı Battalgazi Mahallesi'ndeki baba ocağına ulaştı.

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan ve Elbistan İlçe Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, acı haberi baba Cuma ve anne Fatma Özer'e sağlık ekipleri eşliğinde verdi.

Acı haberi alan aile fenalık geçirirken, durumu öğrenen aile yakınları da Özer'in baba ocağına geldi.
Fenalaşan baba Cuma Özer, 112 Acil Servis ekiplerince Elbistan Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
Evli ve 3 erkek çocuk babası olan Özer'in Ankara Jandarma Hava Grup Komutanlığı emrinde görevli olduğu öğrenildi.

Şehit Özer'in cenazesinin yarın Elbistan ilçesinde toprağa verilmesi bekleniyor.

BAKAN CANİKLİ'DEN AÇIKLAMA 

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Giresun'da askeri helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden askerler ile eşleri ve çocukları için başsağlığı diledi.

Canikli, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, kazada helikopterde bulunan komutan ve aileleriyle öğle saatlerinde bayramlaştıklarını vurguladı.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, kuyruğu ağaçlara çarpan helikopterin daha sonra düştüğünü ifade eden Canikli, "Öncesinde inmeye çalışıyor. Dağlık olduğu için inemiyor. Hava şartları da son derece olumsuz. Yoğun sis var. Düştüğü yerin en yakın yola mesafesi bir kilometre ve sarp arazi." ifadelerini kullandı.

Canikli, düşen helikopterde bulunan askerlerle öğle saatlerinde bayramlaştıklarını ve sohbet ettiklerini belirterek, "Acımız büyük. Milletimizin başı sağ olsun." paylaşımında bulundu.

MECLİS BAŞKANI KAHRAMAN, AKAR İLE GÖRÜŞTÜ

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Giresun'da S-70 Skorsky tipi askeri helikopterin düşmesine ilişkin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'dan bilgi aldı.

Meclis Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığından alınan bilgiye göre, Orgeneral Akar ile telefonda görüşen TBMM Başkanı Kahraman, kazaya ilişkin bilgi alarak, üzüntülerini bildirdi.
İsmail Kahraman, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa diledi.
 

Yorumlar