'Helikopter düştü' ihbarı asılsız çıktı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bir vatandaş tarafından yapılan 'helikopter düştü' ihbarı asılsız çıktı.

Google Haberlere Abone ol
'Helikopter düştü' ihbarı asılsız çıktı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bir vatandaş tarafından yapılan 'helikopter düştü' ihbarı asılsız çıktı. Kurtarma ekipleri arama çalışmalarını sonlandırdı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Sakarya'da bir helikopterin düştüğü ihbarı üzerine yapılan araştırmalarda olayın doğruluğuna istinaden herhangi bir bilgiye ulaşılamadığını bildirdi.

TEİAŞ tarafından kiralanan bir helikopter Sakarya'da termal kamerayla enerji iletim hatlarının kontrolünü yaptı. Alçak uçuş yapan helikopterin gözden kaybolmasının ardından ormanlık alandan yükselen dumanları gören bir vatandaş helikopterin düştüğünü sanarak güvenlik güçlerine ihbarda bulundu. İhbar üzerine vatandaşın belirttiği Hendek Nuriye ve Beylice köyleri bölgesine Sakarya Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği, Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma ekibi (UMKE), jandarma, itfaiye ve 112 ekipleri sevk edildi.
Ekipler uzun süre bölgede helikopter enkazı aradı. Uzun aramalara rağmen bir bulguya rastlanılmadı. Aramalar sırasında yüksek gerilim hatlarının kontrolünü yapan bir helikopterin alçak uçuş yaptığı görüldü. Kaymakamlık, TEİAŞ helikopterinin görevini tamamladıktan sonra sorunsuz şekilde yerine geri döndüğünü açıkladı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Sakarya'da bir helikopterin düştüğü ihbarı üzerine yapılan araştırmalarda olayın doğruluğuna istinaden herhangi bir bilgiye ulaşılamadığı kaydedildi. Olayın elektrik iletim hatlarının kontrollerini yapan helikopterlerin alçaktan uçması neticesinde çevredeki çiftçilerin yanlış değerlendirmesinden kaynaklandığının anlaşıldığı ifade edildi. CİHAN

Yorumlar