Hekimoğlu: Aktüaliteyi takip etme tuzağına düşmeden eğitiminizi sürdürün

Gazeteci-yazar, mütefekkir Hekimoğlu İsmail, Kocaeli'nde, Erkul Eğitim Kurumları öğrencilerine konferans verdi. Hekimoğlu, öğrencilere aktüaliteyi takip etme tuzağına düşmeden eğitimlerini en iyi şekilde sürdürmeleri ve lise yıllarını...

Google Haberlere Abone ol
Hekimoğlu: Aktüaliteyi takip etme tuzağına düşmeden eğitiminizi sürdürün

Gazeteci-yazar, mütefekkir Hekimoğlu İsmail, Kocaeli'nde, Erkul Eğitim Kurumları öğrencilerine konferans verdi. Hekimoğlu, öğrencilere aktüaliteyi takip etme tuzağına düşmeden eğitimlerini en iyi şekilde sürdürmeleri ve lise yıllarını ileri düzeyde yabancı dil öğrenerek bitirmeye gayret etmeleri konusunda ikazda bulundu.

İlerlemiş yaşı ve fiziki rahatsızlığının insanlığa faydalı olma idealinden uzaklaştıramadığı Hekimoğlu İsmail, yaklaşık bir saat süren konferansında eğitim sisteminin üreten değil tüketen bireyler yetiştirmeyi amaçlayan sıkıntılı bir eğitim sistemi olduğunu, İslam coğrafyasındaki geriliğin İslamiyet’ten değil onun emirlerine uymayan Müslümanlardan kaynaklandığını vurguladı.

Amerika’da füze eğitimi aldığı döneme ait hatıralarından, Minyeli Abdullah’ı yazma ve yayımlama serüveninden, okumanın ve ilim öğrenmenin öneminden de bahseden yazar, gençleri aktüaliteyi takip etme tuzağına düşmeden eğitimlerini en iyi şekilde sürdürmeleri ve lise yıllarını ileri düzeyde yabancı dil öğrenerek bitirmeye gayret etmeleri konusunda ikaz etti.

Konferans soru cevap bölümü ve yazarın kitaplarını imzalamasıyla sona erdi. CİHAN

Yorumlar