Hekimliğinin sadakasını vermek isteyenleri yardıma davet etti

Dünyanın her yerinden yardıma muhtaç insanlara el uzatmak için çeşitli organizasyonlar düzenleyen Ufuk Hekimleri Derneği (UHEK), bu yıl 2’nci kez Tanzanya’ya gidecek. Dernek Başkanı Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Üroloji Uzmanı...

Google Haberlere Abone ol
Hekimliğinin sadakasını vermek isteyenleri yardıma davet etti

Dünyanın her yerinden yardıma muhtaç insanlara el uzatmak için çeşitli organizasyonlar düzenleyen Ufuk Hekimleri Derneği (UHEK), bu yıl 2’nci kez Tanzanya’ya gidecek. Dernek Başkanı Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Kalkan, "Hekimliğinin sadakasını vermek isteyenleri organizasyonlarımıza davet ediyoruz." dedi.

Dernek, geçen yıl 10 bin muayene ve 200 ameliyatın gerçekleştirildiği Tanzanya-Zanzibar Adası Sağlık Organizasyonu'nun bu yıl ki ayağı için çalışmalara devam ediyor. Doç Dr. Mehmet Kalkan, "Geçtiğimiz yıl ilk organizasyonumuzu gerçekleştirdik. Oradaki insanların neye ihtiyacı var, nelerle gidersek daha büyük fayda sağlarız bu sene bunu bilerek daha hazırlıklı bir şekilde yola çıkıyoruz. Hekimliğinin sadakasını vermek isteyenler bu gönüllü organizasyonda doktor olarak, bu kervanın devamlılığını sağlamamız için destek olabilecek hayırseverler de ilaç ve yapılacak her türlü yardım için derneğimizle ortak adım atabilirler." dedi.

Tanzanya’da yardım bekleyen insanları yalnız bırakmayacaklarını söyleyen Kalkan, "Bu tür organizasyonlar için sağlanan maddi desteği maalesef bu yıl alamadık. O nedenle duyarlı vatandaşlarımızın daha fazla desteğine ihtiyacımız var. Tüm engellerin gönüllü olunca aşılacağına inanarak yola çıkan bizler mayası sevgi olan herkese gönlümüzü açmaya hazırız. İnsanlık paydasında buluşmak isteyen herkesi de bu kervana imkanları ölçüsünde destek olmaya davet ediyoruz. Bizler için küçük olan bu adımlara, orada açlık ve yoksullukla boğuşan insanların çok ihtiyacı var." diye konuştu.

Ameliyat ve muayeneler dışında 1 ton ilaç yardımı, 5 bin cibinlik, çeşitli hijyen ürünleri ve medikal sarf malzemesi yardımı da yapılacak. Programa kulak burun boğaz, ortopedi, pediatrik ortopedi, genel cerrahi, kadın doğum, göz, kardiyoloji, çocuk hastalıkları, dahiliye, psikiyatri, göğüs hastalıkları, enfeksiyon hastalıkları, anestezi, diş hekimliği, aile hekimi, biyokimya alanında hekimler ve eczacılar katılacak. UHEK’in yardımlarında katkıda bulunmak için www.uhek.org adresinden bilgi alınabilir.

CİHAN

Yorumlar