Hedehusene Fetih Camii açıldı

Danimarka'nın Hedehusene kasabasında Fetih Camii dualarla açıldı.Kur'an tilavetinin ardından konuşan Fetih Camii Dernek Başkanı Ömer Doğan, Soma şehitleri için Allah'tan rahmet diledi. Camilerin öneminden bahseden Doğan, "Fetih Camisi, Danimarka...

Google Haberlere Abone ol
Hedehusene Fetih Camii açıldı

Danimarka'nın Hedehusene kasabasında Fetih Camii dualarla açıldı.

Kur'an tilavetinin ardından konuşan Fetih Camii Dernek Başkanı Ömer Doğan, Soma şehitleri için Allah'tan rahmet diledi. Camilerin öneminden bahseden Doğan, "Fetih Camisi, Danimarka Türk Diyanet Vakfı'na bağlı camiler içerisinde temelden yapılan ilk camidir. Caminin yapımında maddi-manevi desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederim." dedi.

Daha sonra söz alan Hoje-Taastrup Belediye Başkanı Michael Ziegler ise konuşmasını Türkçe olarak, "Türkçem çok iyi değil ama hayırlı olsun." diyerek bitirdi.

Din Hizmetleri Müşaviri Doç. Dr. Ahmet Onay ise konuşmasında özetle şöyle dedi: "Caminin ilk harcını meslektaşımız papaz bir hanımefendi ile koyduk. Avrupa'ya göçün 50. yılının üzerinden yıllar geçmesine rağmen ilk defa temelden böyle bir cami yapabildiğimiz için mutluyuz. Bu süreçte bizlere desteğini esirgemeyen Hoje-Taastrup Belediye Başkanı Michael Ziegler'e teşekkür ediyorum. Danimarkalılar tarafından yapılan araştırmaya göre cami ile bağlantısı olan gençlerin yüzde 94'ünün hiç bir kiriminal suçla bağlantısı yok. Dolayısıyla camiler insanların huzur bulduğu, birlikte hareket edebildikleri ortamlardır."

Bölgede yaşayan Danimarkalıların da ilgi gösterdiği cami açılışında bazı Danimarkalılar açılış hediyesi olarak cami yetkililerine çiçek takdim ettiler. Protokol konuşmalarının ardından cami açılışı için kurdele kesildi. Kılınan cuma namazının akabinde misafirlere yemek ikramı yapıldı.

900 METRE KARELİK KAPALI ALAN, 9 MİLYON KRON MALİYET

Danimarka Türk Diyanet Vakfı'na bağlı camiler içerisinde temelden inşaatı yapılan ilk cami olan Hedehusene Fetih Camisi’nin toplamda 900 metre karelik kapalı alanının 450 metre karelik bölümü ibadet için kullanılmakta. 9 milyon krona mal olan cami inşaatı, Azeri asıllı bir inşaat firması tarafından yapıldı. 2009 yılında dernek kurulmasının ardından cami çin gerekli arsa ve izinler alındı. 20 Mayıs 2012’de başlayan inşaat Mayıs 2013’te tamamlandı. Caminin resmi açılışı 16 Mayıs 2014’te yapılmış oldu. CİHAN

Yorumlar