HDP’li Vekilden Başbakan’a: Suriyeli kadınların satıldığından haberiniz var mı?

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevaplaması üzere TBMM’ye mültecilerin sorunlarıyla ile ilgili soru önergesi sundu.HDP Milletvekili Ayhan, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması üzerine mültecilerin...

Google Haberlere Abone ol
HDP’li Vekilden Başbakan’a: Suriyeli kadınların satıldığından haberiniz var mı?

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevaplaması üzere TBMM’ye mültecilerin sorunlarıyla ile ilgili soru önergesi sundu.

HDP Milletvekili Ayhan, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması üzerine mültecilerin sorunları ile ilgili 11 sorunun sorulduğu önergede son günlerde Suriyeli vatandaşlarla yerli halk arasında artan tartışmaların nedeni de soruldu. Çadır kentlerde yaşamın zorluklar içinde geçtiğini belirten Ayhan, bu sorunlar beraberinde ekonomik, sosyal ve kültürel yaşamda da ciddi sıkıntıları beraberinde getirdiğine vurgu yaptı.

Türkiye’ye sığınan mülteci sayısını soran Ayhan, bunlardan kaçının oluşturulan çadır kentlerde barındığını, Suriyeli sığınmacılar için bu güne kadar ne kadar kaynak aktarıldığını, bu kaynağın ne kadarının bütçeden karşılandığını sordu. Çadır kentlerde ne gibi hizmetler verildiğini soran Ayhan, Çadır kentlerde ne tür sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler sunulduğunun cevaplandırılmasını istedi.

Suriyeli mültecilerin iş hayatı ile ilgili Başbakana soru yönelten HDP'li vekil, “Suriyeli sığınmacılar ucuz iş gücü olarak kullanılmakta mıdır? Bu durum çalışma alanında yeni sorunlar oluşturmakta mıdır, Buna ilişkin hükümet olarak ne gibi tedbirler almaktasınız, Hiçbir geliri olmayan Suriyeli sığınmacılar için istihdam olanakları yaratmak için hükümet olarak herhangi bir çalışmanız var mıdır?” şeklindeki sorulara cevap istedi.

Son zamanlarda mültecilerle yerli vatandaş arasında yaşanan kavgalara da dikkat çeken Vekil, Başbakanın yaşanan sosyal sorunlarla ilgili şu soruları cevaplamasını istedi: “Suriyeli sığınmacılarla yerleşik halk kesim arasında zaman zaman yaşanan kaygıların nedenleri nelerdir? Suriyeli sığınmacıların sosyal ve ekonomik yaşamı olumsuz etkilediği iddiaları hakkın da düşünceniz nedir? Suriyeli kadınların genç yaşta ikinci eş olarak erkeklere satıldığı iddiaları hakkında hükümetin bilgisi var mıdır? Varsa bu trajediye son vermek için hükümetin herhangi bir çalışması var mıdır? Suriyeli sığınmacıların bulunduğu alanlarda uyuşturucu satışı kullanımı ve fuhuş olaylarında artışın olduğu iddiaları doğru mudur? Doğru ise bunun önüne geçmek adına ne gibi önleyici tedbirler alınmaktadır?” CİHAN

Yorumlar