HDP’li Tuğluk: KCK tutukluları bırakılsın

Fransa’nın başkenti Paris’te 9 Ocak 2013 tarihinde öldürülen PKK’lı üç kadından biri olan Fidan Doğan, memleketi Kahramanmaraş’a bağlı Nurhak ilçesi Barış beldesinde anıldı.

Google Haberlere Abone ol
HDP’li Tuğluk: KCK tutukluları bırakılsın

Fransa’nın başkenti Paris’te 9 Ocak 2013 tarihinde öldürülen PKK’lı üç kadından biri olan Fidan Doğan, memleketi Kahramanmaraş’a bağlı Nurhak ilçesi Barış beldesinde anıldı. Törene katılan HDP Kurucu Milletvekili Aysel Tuğluk, Ergenekon ve Balyoz tutuklularının bırakılmasından önce KCK sanıklarının bırakılmasını istedi.

''Türkiye’deki bu hukuk siteminin ve bu paralel yapı dediğimiz yapının en büyük hedefi bizlerdik. Kürt siyasetiydi.'' diyen Tuğluk, "KCK adı altında onbinlerce arkadaşımız, siyaset yapan, demokratik siyaset yapan, parti çalışmalarını yürüten, gazeteci, avukat, parti yöneticisi arkadaşlarımız bir siyasi soykırımdan geçirildi. 10 binin üzerinde arkadaşlarımız tutuklandı." şeklinde konuştu.

Balyoz ve Ergenekon davasında yeniden yargılanmaya dikkat çeken Tuğluk, "Türkiye’deki tartışmaya bakıyoruz, Balyoz ve Ergenekon davasından yargılananlar nasıl tahliye edileceği tartışılıyor. Böyle bir şey hem hukuk mantığına, hem evrensel ilkelere, hem de eşitlik ilkesine aykırı. Birkaç dava üzerinden siz hukuk tartışması yapamazsınız. Şimdi Ergenekon ve Balyoz davasından tutuklanan kişilerin sayısına bakın, KCK davalarından tutuklanan kişilerin sayısına bakın. Yani bir tarafta on binlerce insan içeride bir tarafta 50- 100 kişi içerisinde. Nasıl izah edeceksiniz? Burada yapılması gereken şey Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hem demokratikleşme, hem hukuk anlamında yeniden reform sürecine başlanması gerekiyor. Sayın Erdoğan kendisini kurtarmak istiyorsa, hatta iktidarını kurtarmak istiyorsa yapacağı tek şey budur. Yoksa kendini dahi kurtaramaz." ifadelerini kullandı.

Programa katılanlar sloganlar atarak Fidan Doğan'ın mezarına kadar yürüdü. CİHAN

Yorumlar