HDP'li Önder: PKK Çok Demokratik Bir Yapı

HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder katıldığı programda 'PKK çok demokratik bir yapı. Bu sözlerim bir çok izleyiciyi yerinden hoplatacak ama bu böyle.' dedi.

Google Haberlere Abone ol
HDP'li Önder: PKK Çok Demokratik Bir Yapı

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Teke Tek'te Fatih Altaylı'nın çözüm süreci ve gündeme ait sorularını yanıtladı. Abdullah Öcalan'ın silah bırakma çağrısının da tyükselişıldığı programda Önder'in 'PKK aşırı demokratik bir yapı, bu sözlerim bir aşırı izleyiciyi yerinden hoplatacak fakat bu böyle' sözü dikkat çekti.

SON 2 YILDA NELER OLDU?

Sırrı Süreyya Önder'in izahatlarından satırbaşları şöyle:

'Hükümet çekilmenin yasasını çıkaracaktı. Hükümet üstüne düşeni yapamadı. Habur süreci Kürt halkı sevindi diye durduruldu, başka yanıtı yok. Savcı gitmesi gerekiyorsa gider. Dönemin Başbakanı muhalefete göğüs geremedi, fırsat kaçtı.

PKK'nın yüzde 60'ına yakını arka çekilmişti. Devlet o süre hukuki çerçeve oluştursaydı, çekilme sıhhatli olacaktı. Şu esas kadar onlarca kopma yaşandı.

SİLAHLARA VEDA SÜRECİ

İzleme heyeti İmralı'ya gidecek. MHP'ye karşın dahi bir şey yapmamalıyız. Hangi önder bizi çağırma ederse süreci aktarmaya hazırız. Öcalan'ı anlamayanlar 'ne alındı, ne verildi' diyor. Demokrasiyi ilk kere tyükselişmaya başlayacağız.

BARIŞ NE KADAR YAKIN?

Biz tutumumuzu karşı tarafın anlamasına endeksleyemeyiz. Dün hapse atmayı düşünüyorlardı, bugün taraf yana izahat yapıyoruz.

'SELAHATTİN DEMİRTAŞ BU OPERASYONU HAKETMİYOR'

Selahattin bay aynı. Selahattin Demirtaş böyle bir operasyonu haketmiyor. Mesele şu, 'KCK silah bıracak mı?' diye soruyorlar, 'Biz KCK'ye güveniyoruz hükümete güvenmiyoruz' diyor. Biz meseleyi mühim alma meselesi için hükümet yavaş kaldı. Hükümet çürütücü duygulardan kurtulsa rahatlayacağız.

Bırakın işlerimizi yapalım, bu yurt hepimizin. Çok değerli bir noktadayız, yasa oluşturmaya çalışıyoruz. Galibi ve mağlubu belirgin olmayan sulh tesis etmemiz lazım. Birbirimizi yoktur etmeye dönük dili bırakalım.

'PKK ÇOK DEMOKRATİK BİR YAPI'

PKK aşırı demokratik bir yapı, bu sözlerim bir aşırı izleyiciyi yerinden hoplatacak fakat bu böyle. Bir aydınlanma, bir bilgi birikimi, bunun üstüne hazırlanmış bir tercihten bahsediyoruz. Elinde silah bulunan insanlardan bahsediyoruz. Bu yapılar, emir-komutayla, lakin askerliğin mecbur bulunduğu yerlerde çalışır. diğer türlü, bir gönüllü bir birliktelik, gönüllü bir katılım sağlamazsanız, siz bu yapıyı sürdürülebilir de kılamazsınız. 40 yıldır kendi küllerinden doğan bir yapıdan bahsediyoruz.

Öcalan, bu konu için kendine aşırı güvenen bir lider. 21. asrın paradigmasını en güçlü sezen insanlardan biri. Öcalan gücünü bu önermelerden alıyor.

İÇ GÜVENLİK PAKETİ

Güvenlik önlemiyle kendini garanti altına sektör bir bina yok. AK Parti tek gövde değil, bundan ötürü çıkaramayacaklar.

HDP BARAJI AŞAR MI?

42 ilde seçime girdik, başka kentlerde yüzde 2-3 oyumuz yoktur mu? İddialı olacak fakat sonucun herkes için şaşırtıcı olacağını söyliyeyim. % 11-12 bu şeklinde rakamlarda seyretmeyeceğini daha yüksek olacağını düşünüyorum. Ben daima temenni içerisindeyim'

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar