HDP'li Önder: 3. köprü, 3. havalimanı ve Kanalistanbul'u iptal edeceğiz

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sırrı Süreyya Önder, yaklaşan seçimler öncesi İstanbul’la ilgili çözüm önerileri ve projelerini anlattı.

Google Haberlere Abone ol
HDP'li Önder: 3. köprü, 3. havalimanı ve Kanalistanbul'u iptal edeceğiz

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sırrı Süreyya Önder, yaklaşan seçimler öncesi İstanbul’la ilgili çözüm önerileri ve projelerini anlattı. Seçilmesi durumunda 3. köprüyü yıkacaklarını, 3. havalimanı ve Kanalistanbul projelerini iptal edeceklerini ifade eden Önder, toplu taşıma ücretlerini düşüreceklerini ve musluktan su içilebileceğini dile getirdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayları Sırrı Süreyya Önder ve Pınar Aydınlar, İstanbul'un sorunları için çözüm önerilerini Elite World Otel’de düzenlediği basın toplantısıyla anlattı.

İstanbul'un kaynaklarını tüketen tüm çılgın ya da mega projeleri iptal edeceklerini belirten Sırrı Süreyya Önder, Kadir Topbaş’ın topluluk içerisine çıkamadığını, kalabalıklarla bile Başbakan olmadan gezemediğini ifade etti. Topbaş’ın ayın 25’inde çılgın proje açıklayacağını hatırlatan Önder, “Öyle bir çılgın proje olacakmış ki herkesin mutluluktan ağzı açık kalacakmış. ‘Kanalistanbul ne?’ diyecekmişiz. Gece üzerinde düşündüm. Bu çılgınlıkta ne olabilir diye. Topbaş seçimlerden çekilebilir. En çılgın şey bu.” dedi.

’13. KÖPRÜYÜ DE YAPSANIZ TRAFİK ÇÖZÜLMEZ’

Seçime iki partinin katıldığını söyleyen Önder, “Bir biziz. İkincisi diğer partiler. Hepsi birbirine benziyor. 3. Köprüyü durduracağız. ‘Bunlar 1. Köprü’ye de karşı çıkmışlardı.’ diyorlar. Millet de ‘Aman Allahım! bunlar 1. Köprü’ye de karşı çıkmışlardı.’ diyor. Evet bu kentin katliamı birinci köprünün yapılmasıyla başladı. İkinci köprü yapılınca da trafik rahatlamadı. Bırakın 3. köprüyü 13. köprüyü de yapsanız. Şehir nefes alamıyor. 3. köprüyü yıkacağız. Zarara sebep olanlardan parasını tahsil edip kent halkının sosyal ihtiyaçlarını karşılayacağız.” ifadelerini kullandı.

‘BEYİNLERİ PIRIL PIRIL ÇÜNKÜ KULLANMIYORLAR’

İktidarın Marmaray’ı yapmakla övündüğünü anlatan Önder, “Peki insanların buraya ulaşması için pratik çözüm yolları ürettin mi? Beyinleri pırıl pırıl çünkü kullanmıyorlar.” eleştirisinde bulundu.

Ulaşım hizmetlerinde fiyatları düşüreceklerini dile getiren Önder, “Tatil günleri İstanbul Boğazı’na ücretsiz ulaşım imkanı sağlayacağız. Kaynak var. Dünyada bunu Estonya denedi. Kentte ulaşımı kârsız, ücretsiz ya da sistemin kendini yenileyebileceği bir sisteme dönüştüreceğiz.” diye konuştu.

'SU HAKTIR PARAYLA SATILAMAZ

“Su haktır parayla satılamaz.” diyen Önder, “Evlere hane başı aylık 10 ton suyu vereceğiz. Musluk suyu içilebilecek. Kontörlü sayaç sistemine son vereceğiz. Atık suları arıtacağız. Yeni barajlar yapmayacağız. Mevcut barajların iyileştirmesini sağlayacağız. Şehrin kuzeye büyümesini engelleyeceğiz.” şeklinde konuştu.

'BU İŞLER 'KADİR ABİ' DİYEREK ÇÖZÜLMEZ'

3. havalimanı ve 3. Köprü projelerini iptal edeceklerini söyleyen Önder şöyle devam etti: “Gerekirse belediye kepçelerini kullanarak o alana girişi yasaklayacağız. Kepçenin önündeydik, dümenine geçeceğiz. Hükümeti engelleyeceğiz. Bu işler ‘Kadir abi’ diyerek çözülmez. Taksim’den Şişli’ye uzanan dev yeşil alanı ‘Gezi Barış ve Kültür Vadisi’ olarak halka açacağız. Taksim Meydanı gösteriler için daha kullanışlı hale getirilecek. Gazi Mahallesi, 1 Mayıs Mahallesi, Armutlu ve Şişli’de hafıza ve adalet merkezleri oluşturacağız. Taksim’e ‘Cumartesi Anneleri’ anıtı yapılacak. Tarlabaşı’nda göç müzesi inşa edeceğiz. Selimiye Kışlası’nı ortak yaşam alanı haline getireceğiz. Hrant Dink caddesinden başlayarak bazı sokak ve cadde isimlerini değiştireceğiz. AKM’nin restorasyonunu biz üstleneceğiz."

CİHAN

Yorumlar