HDP'li Çelik, hükümeti eleştirdi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Demir Çelik, Muş Belediye Meydanı’nda partililerle birlikte basın açıklaması yaptı.Bugünden sonra Erdoğan’ın keyfine, AKP’nin iznine, AKP’nin gündemine tabi olmayacaklarını belirten...

Google Haberlere Abone ol
HDP'li Çelik, hükümeti eleştirdi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Demir Çelik, Muş Belediye Meydanı’nda partililerle birlikte basın açıklaması yaptı.

Bugünden sonra Erdoğan’ın keyfine, AKP’nin iznine, AKP’nin gündemine tabi olmayacaklarını belirten Demir, 1 Temmuz’a kadar Terörle Mücadele Kanunu kaldırılmazsa, 1 Temmuz’a kadar Avrupa Konseyi Bölgesel Yerel Yönetimler Özerklik Şartı kabul edilmezse savaşın kaçınılmaz olacağını ifade etti.

Hükümetin 18 aylık süre boyunca hiç bir adım atmadığını, aksine savaş çığırtkanlığı yaptığını savunan Çelik, “Karakollar, kaleden karakollar, askeri operasyonlar, insansız hava araçları, savaş uçaklarıyla Kürdistan ve Kürdistan dağları her gün ama her gün yeni operasyonlara malzeme ediliyorken, biz inadına barış diyerek, inadına özgürlük diyerek, inadına kardeşlik diyerek hep ateşkesten yana, çözümden yana olduk. Ancak her zaman ve her yerde olduğu gibi, başbakan, meşru ve haklı taleplerimizi görmezden gelen, acılarımızla dalga geçercesine, ölümlerimizi hiçe sayarak irademizi teslim almaya çalışan anlayışı ardına bırakmadan devam ediyor.” dedi.

Demir Çelik ve beraberindekiler, basın açıklamasının ardından Diyarbakır’ın Lice ilçesine hareket etti.

CİHAN

Yorumlar