HDP’li Beştaş hakkında Adana'da 2 dava daha açıldı

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş hakkında, Adana'da kısa süre önce açılan davanın ardından 2 yeni dava daha açıldı.

Google Haberlere Abone ol
HDP’li Beştaş hakkında Adana'da 2 dava daha açıldı

HDP Adana Milletvekili ve Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş hakkında, 2 Şubat 2016 tarihinde sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından "bir kişinin polis tarafından katledildiği" iddiası ile yaptığı paylaşımlar ve 9 Şubat 2016'da Diyarbakır Sur ve Silvan, Şırnak ili ve Cizre ilçelerinde sokağa çıkma yasağını protesto etmek amacıyla Adana İnönü Parkı’nda düzenlenen basın açıklamasında yaptığı konuşmada, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin yargı organlarını, devletin askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama" suçunu işlediği iddiasıyla yürütülen soruşturmalar tamamlandı.

Cumhuriyet Savcısınca her 2 olayla ilgili hazırlanan iddianameler, Adana 2. ve 8. Asliye Ceza Mahkemelerine gönderildi. Mahkeme hakimleri, iddianameleri inceleyerek kabul etti. İki ayrı davadan 2’şer yıldan toplam 4 yıl hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

HDP Adana Milletvekili Beştaş hakkında kısa süre önce de, 14 Ekim 2015'te, Ankara'daki patlamayı protesto etmek için Adana İnönü Parkı'nda düzenlenen basın açıklamasında yaptığı konuşmadan dolayı "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılama" suçunu işlediği gerekçesiyle Adana 21. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.

HDP’li Beştaş, önümüzdeki aylarda 3 ayrı davadan yargılanmaya başlayacak.

Yorumlar