HDP'li Ayhan: Başkalarına uygulanan angajman IŞİD için niye uygulanmıyor

Halkların Demokratik Partisi Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, AKP hükümetinin başkalarına uyguladığı askeri angajman kurallarını IŞİD’e karşı uygulayamadığını söyledi. HDP'li grup, Suriye'nin Ayn el-Arab Kobani ilçesinde, IŞİD...

Google Haberlere Abone ol
HDP'li Ayhan: Başkalarına uygulanan angajman IŞİD için niye uygulanmıyor

Halkların Demokratik Partisi Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, AKP hükümetinin başkalarına uyguladığı askeri angajman kurallarını IŞİD’e karşı uygulayamadığını söyledi.

HDP'li grup, Suriye'nin Ayn el-Arab Kobani ilçesinde, IŞİD militanlarıyla çatışan PKK'nın bu ülkedeki askeri kanadı YPG’ye destek vermek amacıyla Birecik ilçesinde sınırının sıfır noktasında bulunan Ziyaret köyünde açılan nöbet çadırında bir araya geldi.

Burada bir konuşma yapan HDP'li İbrahim Ayhan, IŞİD militanlarının Şanlıurfa'yı adeta bir üs ve karargah olarak kullandığını belirterek, "Kobani’de sınırına sıfır noktada 6 gündür nöbetteyiz. Ölüm makinesi IŞİD çeteleri 6 gündür Kobani’de çok yoğun bir kuşatma ve saldırı halinde. Sınırın hemen karşısında çatışan IŞİD milisleri tarafından nöbet çadırlarımıza hedef gözeterek ateş açıldı. Sınır hattının çok yakınına bir top mermisi düştü. Buradan AKP hükümetine sesleniyorum. Sınırınızı ihlal eden başkalarına angajman kurallarını yerine getiriyorsunuz fakat aynı sınır ihlali yapan IŞİD için neden aynı angajman kurallarını yerine getirmiyorsunuz? Yoksa aranızda bir antlaşma mı var?" ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar