HDP ve DBP öncülüğünde Rojava için yardım kampanyası başlatıldı

Bitlis Hakların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il ve ilçe örgütleri öncülüğünde belediye ve STK’ların desteğiyle Rojava’ya yardım kampanyası başlatıldı. Abdullah Öcalan’ın Rojava için yaptığı seferberlik...

Google Haberlere Abone ol
HDP ve DBP öncülüğünde Rojava için yardım kampanyası başlatıldı

Bitlis Hakların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il ve ilçe örgütleri öncülüğünde belediye ve STK’ların desteğiyle Rojava’ya yardım kampanyası başlatıldı.

Abdullah Öcalan’ın Rojava için yaptığı seferberlik çağrısının ardından Rojava’ya bir yardım kapsamında bir kampanyada Bitlis’te başlatıldı. Başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan gıda, giyim ve ilaç gibi yardımlar Rojava’ya ulaştırılacak. Yapılacak olan yardım kampanyası ile ilgili açıklamada bulunan HDP Bitlis İl Başkanı Hamza Özkan, İŞİD çetelerinin hunharca saldırıları sonucu savaşın alevlendiği Rojava halkına destek olmak amacı ile HDP, DBP il ve ilçe örgütleri ile belediyeler ve STK’lar olarak yardım kampanyası başlattıklarını duyurdu. Rojava devriminin üçüncü yılına girerken Kürtlerin moral kaynağı olduğu gibi aynı zamanda ezilen bütün halkların umudu olduğunu belirten Özkan, “İnsanlığın doğuşuna beşiklik eden bu kutsal topraklar ve kadim halkımız, bugünde insanlığın eşit, demokratik,özgür sistemini kurmaktadır.” dedi.

Rojava’da büyük bir savaşın olduğuna dikkat çeken Özkan, "Son zamanlarda özellikle Kobani Kantonuna karşı İŞİD çetesi saldırılar başlatmış, katliamlar yapmaktadır. Bizler halk olarak kesinlikle yapılan katliama karşı sesimizi duyurmak ve tepkimizi ortaya koymak istiyoruz. Bizler Kobani halkının yanındayız diyoruz. Her türlü savaş suçunun işlendiği bu hunharca saldırıyı nefretle kınıyoruz. Rojava Halkının şuan acil olarak besin maddesine, sağlık ürünlerine, ilaç ve her türlü yaşam malzemesine ihtiyaçları vardır. Çocukların özellikle mama, çocuk bezi gibi ihtiyaçları vardır. Bizlerde parti, belediyeler ve STK’lar olarak yardım ve dayanışma kampanyası başlattık. Başta fedakar halkımız olmak üzere, savaşa, insan zulmüne, insan katliamına karşı başkaldıran herkesin bu yardım ve dayanışma kampanyamıza destek vermesini istiyoruz. Rojava halkı yalnız değildir diyoruz, Kobani halkı yalnız değildir diyoruz. Bütün halkımıza tekrar sesleniyoruz bizler Kobani halkının yanındayız. Halkımızın da bu kampanyaya destek vereceğine yürekten inanıyoruz." diye konuştu.

Hamza Özkan ayrıca, yardım yapacak olan vatandaşların yapacakları yardımları Bitlis, Güroymak, Hizan, Mutki, Yolan ve Ovakışla Belediyesi Hizmet Binaları ile Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz ilçe örgütlerine ulaştırmasını istedi. Gelen yardımların raporladıktan sonra bir depoda toplayacağını kaydeden Özkan, toplanan yardımların en kısa zamanda Rojava ’ya gönderileceğini sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar