HDP milletvekilleri Meclis'te açlık grevine başladı

Diyarbakır’da mahkemenin BDP’li milletvekillerinin tahliye taleplerini reddetmesine tepki gösteren HDP milletvekilleri, Meclis’te açlık grevine başladı.

Google Haberlere Abone ol
HDP milletvekilleri Meclis'te açlık grevine başladı

Diyarbakır’da mahkemenin BDP’li milletvekillerinin tahliye taleplerini reddetmesine tepki gösteren HDP milletvekilleri, Meclis’te açlık grevine başladı. HDP Eş Başkanı Ertuğrul Kürkçü, bütçe görüşmeleri bitinceye kadar açlık grevini sürdüreceklerini açıkladı.

HDP Eş Başkanı Ertuğrul Kürkçü, Sebahat Tuncel, Sırrı Süreyya Önder ve bazı BDP milletvekilleri ile birlikte, açlık grevi ile ilgili basın açıklaması yaptı. HDP’li Kürkçü, Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in açıklamalarının sorulması üzerine, “Meclis başkanımızın Meclis’in eylem yeri olmadığına dair görüşünü biz yerinde bulmuyoruz. Eylem var, eylem var. Meclis kulislerinde koşacak değiliz. İtirazımızı ifade etmenin başka bir yeri var mı? Meclis başkanı niye bu sözleri odasından söylerken eylem olmuyor da bizimki eylem. Milletvekilinin eylemi budur. İtiraz etmektir.” ifadelerini kullandı.

Bütçe görüşmeleri bitinceye kadar kulislerde ve Genel Kurul çalışmalarında grevlerini sürdüreceklerini anlatan Kürkçü, “Açlık grevinin sona ermesiyle ilgili, BDP’den arkadaşlarımızla konuştuk, biz süresiz bir grevden yanaydık. Meclis bütçe çalışmalarını bitirdiği zaman Meclis kapanacağı için bunu burada sürdürmemizin bir anlamı kalmayacak. Meclis çalışmaları bitinceye kadar burada açlık grevindeyiz.” şeklinde konuştu.

HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise “Mahkemenin bu kararı Meclis’in izzetini ve şerefini ayak altına almıştır. Meclis başkanı vekillerinin demokratik itirazını eylem olarak niteleyeceğine kendi vekillerini dışarı çıkarmak için seferber olmayı akıl etse daha başarılı bir iş yapmış olur.” şeklinde değerlendirmede bulundu.
CİHAN

Yorumlar