HDP'lilerle kucaklaşan PKK'lı Menbiç'te

Şemdinli'de dört yıl önce yol keserek HDP'lilerle kucaklaşan PKK'lı Menbiç'te görüntülendi

Google Haberlere Abone ol
HDP'lilerle kucaklaşan PKK'lı Menbiç'te
Bundan yaklaşık dört yıl önce Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde yol kesip BDP milletvekilleri Gültan Kışanak ve Aysel Tuğluk ile kucaklaşan terör örgütü PKK mensubu ‘Ciger Birindar’, Suriye'nin Menbiç kentinde ortaya çıktı.

17 Ağustos 2012'de terör örgütü PKK mensupları heyet halinde Şemdinli’de incelemeye giden Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekillerinin içinde bulunduğu konvoyun önünü kesti. Araçta bulunan milletvekilleri ile PKK’lı teröristlerin birbirlerine sarıldığı görüntüler ortaya çıkınca infial yaşandı. PKK, Temmuz-Ağustos 2012 tarihleri arasında bir aylık süre boyunca her gün Şemdinli Derecik Karayolu’nda yol kesme eylemi yapıyordu. Tartışılan görüntülerde PKK’lıların başındaki isim ‘Ciger Birindar’ kod adlı teröristti.



BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak ve DTK Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk ile PKK’lıların kucaklaşması dokunulmazlıkların kaldırılması tartışmasının da başlamasına neden oldu. Görüntülere yansıyan Ciger Birindar adlı PKK’lı ile yanındaki bazı isimlerin güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda öldürüldüğü öne sürüldü.

MENBİÇ GİRİŞİNDE GÖRÜNTÜLENDİ

O günlerde aynı PKK’lının Kandil’e çağrılıp sorgulandığı da iddia edildi ancak akıbeti hakkında net bilgiye ulaşılamadı.

Habertürk gazetesinden Zülfikar AliAydın'ın haberine göre, dört yıl önceki görüntülerin ardından Ciger Birindar isimli terörist kısa süre önce, ABD desteğinde Menbiç’i kuşatan Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) üniformasıyla Menbiç girişinde görüntülendi. Görüntülerde, SDG üniforması taşıyan PKK’lı, kendisiyle aynı üniformayı giymiş silahlı SDG üyelerini koordine ediyor, taktik veriyor ve uyarılarda bulunuyordu.

Başta ABD olmak üzere koalisyon ülkelerinin sıcak ilişki kurup destek verdiği YPG’ye Türkiye, terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu olduğu gerekçesiyle karşı çıkıyor.

Yorumlar