HDP'li vekile 2 yıl hapis istemi

HDP İstanbul Milletvekili Buldan hakkında "suçu ve suçluyu övme" suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

Google Haberlere Abone ol
HDP'li vekile 2 yıl hapis istemi
HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan hakkında, 2008'de düzenlenen bir toplantıdaki konuşmasında "suçu ve suçluyu övme" suçunu işlediği iddiasıyla 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Pervin Buldan'ın 19 Ekim 2008'de Kadıköy İskele Meydanı'nda Demokratik Toplum Partisi tarafından düzenlenen "Ne Ergenekon Ne AKP! Çözüm işçilerinin birliği, halkların kardeşliğinde" konulu bir toplantıya katıldığı belirtildi.

Toplantıda PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ı övücü konuşmalar yapan Buldan'ın "suçu ve suçluyu övmek" suçunu işlediği kaydedilen iddianamede, Buldan'ın atılı suçtan ifadesinin alınması amacıyla ikamet adresine ve iş yerine çağrı kağıdı çıkarıldığı, usulüne uygun tebliğe rağmen Buldan'ın ifade vermediği ve savunma hakkından vazgeçtiğinin kabulüyle iddianame hazırlandığı aktarıldı.

Sanık Buldan'ın "suçu ve suçluyu övme" suçundan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilen iddianame gönderildiği 34. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.
Pervin Buldan'ın yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.

Yorumlar