HDP gerginliği esnafı vurdu

Aksaray’da üç gün önce HDP binasının açılması nedeniyle başlayan gerginlik, bu cadde üzerinde bulunan esnafı mağdur etti.

Google Haberlere Abone ol
HDP gerginliği esnafı vurdu

Aksaray’da üç gün önce HDP binasının açılması nedeniyle başlayan gerginlik, bu cadde üzerinde bulunan esnafı mağdur etti. Aralarında imza toplayan esnaf mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Aksaray’da Salı günü HDP eş başkanı Sebahat Tuncel il binasının açılışını yaptı. Açılıştan sonra Aksaray üç gündür gergin anlar yaşıyor. Her gün uygulanan güvenlik önlemleri nedeniyle cadde belli saatlerden sonra araç yaya trafiğine kapatılıyor. İş yapamaz hale gelen esnaf, aralarında topladıkları imzalarla mağduriyetlerin giderilmesini istedi. Aksaray Merkez Kalealtı Caddesi'ndeki yaklaşık yüz esnaf, topladıkları imzaları, bölgede bulunan HDP binasının buradan taşınması için valiliğe sunacak.

Cadde esnaflarından mobilya esnafı Hüseyin Bal, "Bu imzaları, buradaki HDP partisinin tabelasının inmesi için ve polisin buradan bir an önce gidip işlerin tekrar eski rayına dönmesi için topladık. Öğle iki buçuktan sonra polis burada sokağı göstersin, bu taraftan, karşı taraftan polis komple kapatıyor. Olağanüstü hal ilan edilmiş gibi bir hale düştük. Müşterilerimiz gelemiyor. Taksitlerimizi veremiyoruz. Çok mağdur durumdayız. Onun için polisin bir an önce buradan gitmesini için bu imzaları toplamış bulunmaktayız." dedi.

Başka bir esnaf Şaban Akça ise "İşlerimiz kesildi. Bir an önce şu polis araçlarının buradan gitmesini istiyoruz. Çünkü gelecek müşterimiz gelemiyor. Eğer sadece polis olursa araçlar giderse işlerimizin açılacağını düşünüyorum. Saat ikiden sonra yollar tamamen her iki taraftan kapanıyor ve biz kendimiz bile dükkana gelemiyoruz. Bir an önce buradan polislerin gitmesini, bu caddenin açılmasını istiyorum." diye konuştu.

Gerginlikten bayan esnaf da nasibini aldı. Bayan kuaförü Latife Tunç da "İşlerimiz durgunlaştı. Müşterilerimiz korkudan, yasaklardan gelemiyorlar. Kapalılıktan gelemiyorlar. Saat 4 dedi mi bitiyor işlerimiz." dedi.
CİHAN

Yorumlar