HDP Eş Başkanı Tuncel: Bütün cezaevlerini boşaltacağız

Selahattin Demirtaş’ın rahatsızlığı sebebiyle BDP grubunda konuşan HDP Eş Başkanı Sebahat Tuncel, “Bütün cezaevlerini boşaltacağız” dedi.

Google Haberlere Abone ol
HDP Eş Başkanı Tuncel: Bütün cezaevlerini boşaltacağız

Selahattin Demirtaş’ın rahatsızlığı sebebiyle BDP grubunda konuşan HDP Eş Başkanı Sebahat Tuncel, “Bütün cezaevlerini boşaltacağız” dedi.

BDP’nin TBMM’deki grup toplantısında tahliye sevinci yaşandı. KCK davasından tutuklu bulunan vekiller tahliye edildikten sonra ilk kez Meclis’e geldi. HDP Eş Başkanı Sebahat Tuncel, Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkan adayı Gültan Kışanak ve beraberindeki vekiller, tahliye edilen vekillerle grup toplantısının yapıldığı salona geldi. Tahliye edilen vekiller salonda zılgıt ve alkışlarla karşılandı. Daha sonra isimleri okunan vekiller tek tek ayağa kalkarak salondakileri zafer işareti ile selamladı.

Vekiller katılımcıları selamladıktan sonra HDP Eş Başkanı Sebahat Tuncel kürsüye çıktı. Arkada BDP bayrağı kürsüde ise HDP logosu olması dikkat çekti. Tuncel kürsüde yaptığı konuşmada, “Uzun süredir rehin olan milletvekili faaliyetini yapamayan arkadaşlarımız aramızda. Halkımızın büyük direnişi sayesinde onlar aramızdadır. Onlara ‘hoş geldiniz’ diyoruz. Ama eksiklik burukluk var. Yanlarında Hatip Dicle yok. Bağımsız aday olarak milletvekilliğini kazanan arkadaşımızdı. Buradan şunun sözünü veriyoruz. Bütün cezaevlerini boşaltacağız. Bu onlara sözümüz olsun. Özel yetkili mahkemeler demokratik siyaset üzerinden uygulandı. Kürt halkının özgürlük mücadelesi engellenmek istendi. Ama bunu başaramadılar. Kürtler her yerde direndi. Geç gelmiş adalet adalet midir?” ifadelerini kullandı.

TUNCEL: EMRİ BAŞBAKAN VERDİ, YARGILAYACAK MISINIZ?

Uludere’de yaşanan olayla ilgili mahkemenin verdiği kararı da değerlendiren Tuncel, “Roboski katliamını kınıyorum. Bu katliamı yapanlardan hesap soracağız. Türkiye savaş uçakları bu Meclis’ten aldığı yetkiyle 34 yurttaşımızı bombaladı. 34 can yaşamını yitirmiştir. 2 yıldır bütün anneler babalar adalet arayışı içine girmiştir. Devlet bugün verilen kararla adalet arayışına darbe vurulmuştur. Emri kim verdi? Emri kimin verdiğini biliyoruz. Yargılayacak mısınız? Bir kez daha Roboski’de katliam yapılmadı mı? Bunu nasıl kabul edebiliriz. Roboski katliamını unutmak demek adaleti unutmak demektir. Biz bunları unutabilir miyiz? Bu emri kim vermiştir. Biz bunu biliyoruz. Başbakan vermiştir. Yargılayacak mısınız? Yolsuzluk davası ile ortaya çıkan yeni durumda yeni bir anlaşma var. Niye takipsizlik kararı? Devlet bunun hesabını vermezse Dersim, Çorum, Maraş’ın hesabını verecek mi sanıyorsunuz.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar